Bila sebut tentang iphone , terbayangkan satu gadget yang ‘stand alone’ & kedekut ? Sebab semuanya perlu bayar jika nak guna apa-apa applikasi kecuali yang PERCUMA. Berbanding dengan handphone jenis android, banyak cara untuk gunakan applikasi berbayar seperti root atau jailbrake. Tapiiiiii, sekali korang buat jailbrake, warranty handphone hilang ye. Walaupun Iphone ini ‘kedekut’, namun …

3 190

Fuhh.. Puas hati aku dapat rasa balik Grilled Butter Chicken dari The Chicken Rice Shop (TCRS) ni. Lama tunggu sebelum ni, maklumlah menu ni keluar untuk tempoh masa tertentu sahaja. Untuk kali ini, menu Grilled Butter Chicken ni muncul mulai NOVEMBER 2019 sehingga JANUARI 2020 ( 3 bulan sahaja gais). Jom layan review abam dulu. …

0 45

Terlebih dahulu, abam kenalkan diri sebagai pengguna setia Iphone sejak tahun 2012 iaitu zaman belajar di Universiti. Abam Mula guna ip4, ip5, ip 7+, dan latest Iphone 11. Baru-baru ini abam terbaca rumors ada yang mengatakan Iphone 12 bakal diperkenalkan tahun depan, dan ramai yang tersinggung “Eh baru beberapa minit beli kot” dan yang paling …

5 520

Fuhh. Lama betul tunggu kemunculan Charlie’s Angels. Dulu waktu muda-muda adalah layan sikit-sikit sebab pelakon dia cantik dan kuat2 hehe. Buat peminat setia Charlie’s Angels terutamanya kaum wanita, pasti anda excited sebab ada juga pelakon lama yang muncul. Siapa ?? Rahsiaaa.. haha. Jom layan trailer Charlie’s Angels 2019 ini dulu  : SINOPSIS CHARLIE’S ANGELS 2019 …

6 269

Terlebih dahulu ucapan tahniah kepada Director Filem Ford V Ferrari iaitu James Mangold kerana telah berjaya terbitkan sebuah filem yang menampilkan dua hero fevret abam iaitu Matt Damon, Christian Bale dalam satu filem berdasarkan kisah benar. Boleh dikatakan bijak kerana bawa dua nama besar sekali dalam filem ini sebagai daya tarikan. Teringat filem lain berdasarkan kisah …

1 55

Tengok tajuk saja kita boleh tahu movie 7 HARI : KISAH CINTA LANGKAWI ini berkisarkan genre percintaan. Buat yang ingin menggamit memori zaman percintaan sesuai la layan movie ini. Secara keseluruhan rating abam beri 4/10 . Jom layan trailer dulu sebelum abam ulas lanjut : Filem arahan Anwardi Jamil ini berani menampilkan barisan pelakon yang …

0 275

Pernah tak korang jumpa kereta perodua Myvi disewa dengan harga RM75 sehari ? Sebagai seorang yang kerap menggunakan kereta sewa (terutama bila travel negeri orang) , abam selalu jumpa kereta Myvi disewa dengan harga Rm100-Rm120 sehari. Bawah Rm100 belum pernah jumpa . Sehari yang abam maksudkan ialah 24 jam taw. Mesti ramai yang tercari-cari kereta …

8 454

Syarikat pengeluar telefon pintar Vivo memang sudah sinonim dan sebati dengan kita terutama rakyat Malaysia. Setiap kali teringat Vivo, abam teringat dekat duta Vivo iaitu Dato Seri Siti Nurhaliza , yang sentiasa di hati abam hehe. Tahniah diucapkan atas keluaran terbaru VIVO iaitu NEX 3. Firstly abam kagum tengok features yang dikeluarkan Vivo melalui Nex 3 …

1 234

Rating filem GERAN : 7/10. Secara keseluruhan filem Geran boleh dikatakan lebih menarik berbanding filem SANGKAR. Kerana apa ? Aksi ‘fighting’ dalam filem GERAN nampak seakan lebih terlatih & banyak berbanding filem sangkar. Rating filem GERAN mungkin boleh tinggi lagi jika beberapa element itu di ambil berat (abam komen di bawah). Jom layan trailer FILEM …

8 2.8k

Setelah lama berkerja, pasti anda teringin sesekali menghinap di hotel kan ? Jika bukan anda, mungkin ahli keluarga anda ajak berjalan ke tempat lain & mencari hotel sesuai ketika berada di luar kawasan. Hotel OYO sememangnya kian viral dan terkenal dengan harganya yang murah sangat, dan kualiti hotel yang di jaga rapi oleh mereka. Baru-baru …

7 341