Terlebih dahulu ucapan tahniah kepada Director Filem Ford V Ferrari iaitu James Mangold kerana telah berjaya terbitkan sebuah filem yang menampilkan dua hero fevret abam iaitu Matt Damon,¬†Christian Bale dalam satu filem berdasarkan kisah benar. Boleh dikatakan bijak kerana bawa dua nama besar sekali dalam filem ini sebagai daya tarikan. Teringat filem lain berdasarkan kisah …

1 50

Tengok tajuk saja kita boleh tahu movie 7 HARI : KISAH CINTA LANGKAWI ini berkisarkan genre percintaan. Buat yang ingin menggamit memori zaman percintaan sesuai la layan movie ini. Secara keseluruhan rating abam beri 4/10 . Jom layan trailer dulu sebelum abam ulas lanjut : Filem arahan Anwardi Jamil ini berani menampilkan barisan pelakon yang …

0 141

Pernah tak korang jumpa kereta perodua Myvi disewa dengan harga RM75 sehari ? Sebagai seorang yang kerap menggunakan kereta sewa (terutama bila travel negeri orang) , abam selalu jumpa kereta Myvi disewa dengan harga Rm100-Rm120 sehari. Bawah Rm100 belum pernah jumpa . Sehari yang abam maksudkan ialah 24 jam taw. Mesti ramai yang tercari-cari kereta …

8 279

Syarikat pengeluar telefon pintar Vivo memang sudah sinonim dan sebati dengan kita terutama rakyat Malaysia. Setiap kali teringat Vivo, abam teringat dekat duta Vivo iaitu Dato Seri Siti Nurhaliza , yang sentiasa di hati abam hehe. Tahniah diucapkan atas keluaran terbaru VIVO iaitu NEX¬†3. Firstly abam kagum tengok features yang dikeluarkan Vivo melalui Nex 3 …

1 214

Rating filem GERAN : 7/10. Secara keseluruhan filem Geran boleh dikatakan lebih menarik berbanding filem SANGKAR. Kerana apa ? Aksi ‘fighting’ dalam filem GERAN nampak seakan lebih terlatih & banyak berbanding filem sangkar. Rating filem GERAN mungkin boleh tinggi lagi jika beberapa element itu di ambil berat (abam komen di bawah). Jom layan trailer FILEM …

8 2.4k

Setelah lama berkerja, pasti anda teringin sesekali menghinap di hotel kan ? Jika bukan anda, mungkin ahli keluarga anda ajak berjalan ke tempat lain & mencari hotel sesuai ketika berada di luar kawasan. Hotel OYO sememangnya kian viral dan terkenal dengan harganya yang murah sangat, dan kualiti hotel yang di jaga rapi oleh mereka. Baru-baru …

7 257

Abe Zul, 51 tahun yang menetap di Bangsar. Merupakan antara tukang urut tradisional lelaki yang jujur, kini makin dicari-cari terutamanya artis seperti DJ Radio, penyampai berita , wartawan tv. Walaupun sekarang sudah agak sibuk dek kerana temujanji urut penuh, yang paling abam seronok ialah bayaran dikenakan adalah SEIKHLAS HATI. Biasanya urutan tradisional Abe Zul adalah …

2 215

Filem Joker ini sangat slow, bosan, “lame”. Satu lagi mungkin sebab DC yang terbitkan, bukan MARVEL. Ini mungkin antara komen yang korang akan nampak setelah menonton filem Joker. Mereka yang komen macam ni sememangnya tak pernah mengikuti kisah joker sejak dari filem batman lagi. Tapi buat yang mengikuti filem terdahulu, JOKER 2019 ini adalah sebuah …

10 156

Sedar tidak sedar, kini MYNEWS sudah hampir 23 tahun bertapak di Malaysia. Setakat Oktober 2019, MYNEWS sudah mempunyai lebih dari 500 outlets seluruh Malaysia. Pada hari ini 2/10/2019 ( Rabu), myNEWS Holdings Berhad merasmikan kilang pembuatan makanan (Food Production Centre / FPC ) yang bertempat di Seksyen 3 , Kota Damansara. Kilang ini akan memproses …

14 238

Patutlah ramai kritik filem Crawl 2019 ni. Banyak betul unsur suspen yang buatkan abam maki sepanjang tonton filem ni. Rasanya memang director Crawl (Alexandre Aja) sengaja wujudkan banyak babak yang buatkan kita maki/kutuk , kenapa dia tak naik tangga menyorok ? Patutnya kalau dia naik awal, cerita ni boleh habis awal. Adehhhh. Overal rating filem …

3 157