Rating 6/10 untuk Jumanji The Next Level dari kami. Siri ini adalah sambungan dari Jumanji sebelum ini yang menggunakan barisan pelakon yang sama , diketuai oleh The Rock. Jika dibandingkan dengan filem Jumanji Origin 1995, sangat jauh berbeza dan abam lagi suka filem lama jumanji 1995 dulu. Filem Jumanji yang diolah semula ini lebih kepada …

10 100

Pengalaman menghinap di hotel jenis capsul TUBOTEL LANGKAWI , memang tak mungkin abam lupakan. Suasana yang sangat santai, sambil menghirup udara pantai. Pastinya buatkan korang yang datang kesini, teringat-ingat seperti yang abam alami sekarang. Paling best di TUBOTEL LANGKAWI, tandas & bilik mandi betul-betul dijaga bersih dan wangi. PENGALAMAN BERHARGA DI TUBOTEL LANGKAWI Terus terang …

5 190

Abam teringin nak dinner di hotel kali ini. Rasa macam lama pulak tak rasa makanan hotel (walhal baru 2 hari lepas bercuti dekat Langkawi ) haha. Tekak terasa nak lepak sambil dinner area Shah Alam, jadi abam roger kawan blogger abam Fareez Aeezh (single lagi) , jadi fareez cadangkan makan dekat hotel Grand BlueWave. Dia …

8 147

Assalamualaikum. Posting kali ini abam nak kongsikan antara peralatan yang ‘wajib’ untuk seorang youtuber/videographer bermula. Perkataan wajib itu semata-mata untuk dapatkan kualiti yang cantik demi kepuasan ‘client’. Tapiiiii, jika anda ingin baru saja bermula, boleh jadikan sebagai panduan sahaja, sampai satu masa mungkin anda nak upgrade. 1- KAMERA/SMARTPHONE Kita kongsikan sebagai panduan bajet rendah/ sederhana, …

7 55

Frozen 2 muncul kembali setelah 6 tahun sejak Frozen 1 (2013), mengekalkan pengarah yang sama iaitu Jennifer Lee, Chris Buck. Frozen 1 berjaya buat kutipan jualan sebanyak RM5.3Billion ( sekaligus masuk top 10 filem box office). Persoalannya , adakah Frozen 2 berjaya mengatasi kutipan filem Frozen 1 yang menjadi kegilaan ramai kanak-kanak termasuk dewasa. Jom …

4 101

Seriusly selepas Paskal, abam kagum babak-babak aksi dalam filem Wira 2019 lakonan Hairul Azreen kali ini. Tidak seperti filem sangkar yang lebih kepada drama, WIRA 2019 lebih menonjol babak aksi bergaduh (MMA fighting) yang seakan ‘real’. Dapatlah mengubat hati kita tonton filem sangkar baru-baru ini. Jom layan trailer dulu : Okay sebelum ramai fikir panjang, …

7 422

Bila sebut tentang iphone , terbayangkan satu gadget yang ‘stand alone’ & kedekut ? Sebab semuanya perlu bayar jika nak guna apa-apa applikasi kecuali yang PERCUMA. Berbanding dengan handphone jenis android, banyak cara untuk gunakan applikasi berbayar seperti root atau jailbrake. Tapiiiiii, sekali korang buat jailbrake, warranty handphone hilang ye. Walaupun Iphone ini ‘kedekut’, namun …

3 101

Fuhh.. Puas hati aku dapat rasa balik Grilled Butter Chicken dari The Chicken Rice Shop (TCRS) ni. Lama tunggu sebelum ni, maklumlah menu ni keluar untuk tempoh masa tertentu sahaja. Untuk kali ini, menu Grilled Butter Chicken ni muncul mulai NOVEMBER 2019 sehingga JANUARI 2020 ( 3 bulan sahaja gais). Jom layan review abam dulu. …

0 44

Terlebih dahulu, abam kenalkan diri sebagai pengguna setia Iphone sejak tahun 2012 iaitu zaman belajar di Universiti. Abam Mula guna ip4, ip5, ip 7+, dan latest Iphone 11. Baru-baru ini abam terbaca rumors ada yang mengatakan Iphone 12 bakal diperkenalkan tahun depan, dan ramai yang tersinggung “Eh baru beberapa minit beli kot” dan yang paling …

5 268

Fuhh. Lama betul tunggu kemunculan Charlie’s Angels. Dulu waktu muda-muda adalah layan sikit-sikit sebab pelakon dia cantik dan kuat2 hehe. Buat peminat setia Charlie’s Angels terutamanya kaum wanita, pasti anda excited sebab ada juga pelakon lama yang muncul. Siapa ?? Rahsiaaa.. haha. Jom layan trailer Charlie’s Angels 2019 ini dulu  : SINOPSIS CHARLIE’S ANGELS 2019 …

6 192