Posts in category

News Terkini


Kuala Kangsar & Lenggong merupakan antara tempat tarikan pelancong sekiranya berjalan-jalan di negeri Perak. Makanan warisan & seni yang masih dijaga & di pelihara sehingga ke hari ini buatkan ramai pelancong luar negara memilih untuk berjalan di sekitar Kuala Kangsar. Overall trip kami mencari lokasi menarik sekitar Kuala Kangsar & Lenggong BERJAYA 100%. HOMESTAY LABU …

2 26.3k

Kalau turun jalan2 dekat Melaka, mesti kita terbayang Jonker Street, Menara Taming Sari Melaka , Asam Pedas Kota Laksamana, Naan Chees Pak Putra & banyak lagi tempat bersejarah di Melaka. Tapiiiiii, korang pernah dengar tak Encore Melaka ? Teater berkonsepkan digital menceritakan tentang keunikan Melaka termasuklah perjalanan pahlawan kita iaitu Parameswara , Cheng Ho , …

0 24

Pernah dengar nama Wahed Invest tak ? Wahed Invest merupakan medium pelaburan berbentuk saham patuh shariah dan halal. Mendapat kelulusan halal daripada Straightway Ethical Advisory LLC (lihat sijil di bawah) dan mendapat kelulusan daripada Cyber Security Malaysia SC. Wahed Invest baru saja official masuk pasaran Malaysia sejak Oktober 2019.¬†Bermula daripada US (Amerika Syarikat) , mereka …

2 235

Mengapa anda perlu order printing baju dari kedai, jika boleh direct kilang/warehouse? Zaman sekarang, semua orang nak cari perkhidmatan yang murah & jimat kan. Haritu pernah nampak iklan printing baju serendah RM10 (kalau tak silap). ORDER PRINTING BAJU ONLINE SAHAJA Minggu ni (24/12/2019), abam terpaksa cari kedai printing baju secara atas talian, dek kerana nak …

3 82

Mesti ramai yang pernah lihat situasi ada peniaga menjual asam RM10 dan juga meatball RM10. Cara perniagaannya adalah menunggu di traffic light sehingga merah, dan kemudian berjalan sambil memakai ‘signboard’ di badan mereka. Situasi ini dilihat sudah normal di lembah klang terutamanya di traffic light paling lama di seksyen 13 Shah Alam. Apa yang abam …

2 144

Setelah diumumkan Juara Gegar Vaganza 2019 ada dua orang iaitu Naqiu Boboy & Hady Mirza,¬†ada juga ramai yang tidak setuju dengan keputusan ini. Ada yang menyifatkan demi menjaga dua nama baik ini, terpaksa umumkan dua juara seperti yang berlaku di acara filipina baru2 ini.   Antara dua nama yang menjadi tanda tanya,siapakah yang bakal menjuarai …

5 214

Buat mereka yang tinggal sekitar lembah klang , mesti selalu ternampak kereta yang datang tiba-tiba dari kanan atau kiri untuk potong line. Abam biasa sangat terjumpa ‘spesis’ mereka yang tidak menyabar beratur, kira dia nak cepat sorang je. Rupanya ada cara untuk kita buat aduan tentang kereta ni. Biar kita ajar sikit diorang ni sivik …

4 62

Setelah lama berkerja, pasti anda teringin sesekali menghinap di hotel kan ? Jika bukan anda, mungkin ahli keluarga anda ajak berjalan ke tempat lain & mencari hotel sesuai ketika berada di luar kawasan. Hotel OYO sememangnya kian viral dan terkenal dengan harganya yang murah sangat, dan kualiti hotel yang di jaga rapi oleh mereka. Baru-baru …

7 257

Syukur ke hadrat ilahi atas berita baik yang kita dengar hari ini. Safiey Ilias atau nama sebenar Saifuddin Bin Ilias baru sahaja selesai jalani pembedahan buang payudara untuk kali kedua. Beliau menaikmuat post di facebook Safiey Ilias menyatakan pembedahan kali ini adalah demi mak ayahnya. Mungkin ada netizen yang akan mengatakan ini tektik marketing safiey …

16 170

Tahniah kepada pada team Dota 2, OG yang telah merangkul JUARA DOTA 2 & sekaligus membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM62.8Juta (AS15.5 Juta). Pasukan OG berjaya mengalahkan pasukan Liquid dari Eropah dengan keputusan 3-1. Namun pasukan Liquid tetap membawa pulang wang tunai bernilai RM18.4juta (AS4.4juta) di tempat kedua Kerjaya sebagai gamers di Malaysia khususnya …

0 132