Posts in category

Hotel Review


Makin dekat perayaan Chinese New Year (CNY), makin banyak pesta makan besar yang abam tengok. Geram pulak kalau tak cuba Yee Sang (salah satu acara makan besar). Tahun 2020 ataupun “Tahun Tikus” (Tahun Baharu Lunar) , PASTI MERIAH¬† sambutan CNY lagi2 bersama keluarga dan saudara mara, dan confirm “traffic jem” nak balik kampung hehe. Apa …

2 80

Sempena tahun 2020 merupakan tahun melawat Malaysia, abam akan sentiasa kongsikan tempat-tempat menarik yang boleh korang lawat . Trip kali ini, abam dan rakan2 melawat beberapa tempat menarik sekitar Alor Setar, Kedah. Mungkin ada yang pernah kata “Alaa, dah pernah pergi dah dulu”. Tapiiiii, banyak juga pembaharuan dibuat seperti Rumah Asal Kelahiran Tun Mahathir yang …

6 574

Minggu lalu, abam sempat luangkan masa 2 hari 1 malam untuk jelajah satu bandar Ipoh. Ternyata memang tak cukup masa yang ada untuk selongkar tempat-tempat menarik di Ipoh dan mencari keunikan makanan di Ipoh. Tapi abam semptlah merasa nasi ganja original “first in Malaysia” di Ipoh. TEMPAT PENGHINAPAN KAMI DI IPOH Selepas kami buat perbandingan …

4 235

Minggu lalu, abam dan kawan (Fuad) , berjalan-jalan sekitar Ipoh yang terkenal dengan keunikan makanan unik seperti nasi ganja. Kami singgah 2 hari 1 malam dan bermalam di Hotel Putrade Allsuites di RPGC (Royal Perak Golf Club). Kami pilih hotel ini dek kerana jauh dari kesibukan bandar dan dekat 5 minute dari Lapangan Terbang Sultan …

1 39

Pengalaman menghinap di hotel jenis capsul TUBOTEL LANGKAWI , memang tak mungkin abam lupakan. Suasana yang sangat santai, sambil menghirup udara pantai. Pastinya buatkan korang yang datang kesini, teringat-ingat seperti yang abam alami sekarang. Paling best di TUBOTEL LANGKAWI, tandas & bilik mandi betul-betul dijaga bersih dan wangi. PENGALAMAN BERHARGA DI TUBOTEL LANGKAWI Terus terang …

5 190

Abam teringin nak dinner di hotel kali ini. Rasa macam lama pulak tak rasa makanan hotel (walhal baru 2 hari lepas bercuti dekat Langkawi ) haha. Tekak terasa nak lepak sambil dinner area Shah Alam, jadi abam roger kawan blogger abam Fareez Aeezh (single lagi) , jadi fareez cadangkan makan dekat hotel Grand BlueWave. Dia …

8 147

Setelah lama berkerja, pasti anda teringin sesekali menghinap di hotel kan ? Jika bukan anda, mungkin ahli keluarga anda ajak berjalan ke tempat lain & mencari hotel sesuai ketika berada di luar kawasan. Hotel OYO sememangnya kian viral dan terkenal dengan harganya yang murah sangat, dan kualiti hotel yang di jaga rapi oleh mereka. Baru-baru …

7 257

Secara jujur , ini bukan kali pertama abam menghinap di Hotel Concorde Shah Alam. Setiap kali ada urusan kerja di Shah Alam, abam akan mencari hotel yang selesa untuk berehat. Concorde adalah salah satu pilihan yang sesuai untuk berehat, terutamanya jika anda sudah berkeluarga. Ruang hotel yang sangat luas, parking yang banyak, kondisi bilik hotel …

5 186

Korang pernah check in hotel, satu malam RM30 ? Haa mesti tak pernah kan. hehe. Sebagai seorang yang kaki ‘check in’ hotel ( bunyi jahat la pulak). Setiap minggu InsyaAllah akan check in atas urusan kerja ye, cuma abam akan pastikan hotel berbeza, sebab sambil-sambil nak merasa hotel yang lain pula. Kali ni abam nak …

10 406

Tanggal 10 Ogos 2019, abam sempat merasai hotel bertaraf 2 bintang, namun dekorasi cantik seperti 4 bintang. Tidak dinafikan lagi Extreme Boutique Hotel¬†mempunyai kedudukan yang agak strategik iaitu di tengah2 bandar, berdekatan dengan masjid (600meter). Macam mana nak cari hotel ni ? senang je. Sememangnya berhadapan dengan laluan utama jalan raya & sebelah shell sahaja. …

0 18