Setelah diumumkan Juara Gegar Vaganza 2019 ada dua orang iaitu Naqiu Boboy & Hady Mirza, ada juga ramai yang tidak setuju dengan keputusan ini. Ada yang menyifatkan demi menjaga dua nama baik ini, terpaksa umumkan dua juara seperti yang berlaku di acara filipina baru2 ini.   Antara dua nama yang menjadi tanda tanya,siapakah yang bakal menjuarai …

5 214

Buat mereka yang tinggal sekitar lembah klang , mesti selalu ternampak kereta yang datang tiba-tiba dari kanan atau kiri untuk potong line. Abam biasa sangat terjumpa ‘spesis’ mereka yang tidak menyabar beratur, kira dia nak cepat sorang je. Rupanya ada cara untuk kita buat aduan tentang kereta ni. Biar kita ajar sikit diorang ni sivik …

4 62

Banyak sebenarnya alternatif untuk korang gunakan nak ke KLIA & KLIA2. Entry kali ini, abam nak kongsikan pengalaman sendiri survey tiket paling murah untuk perjalanan ke airport. Korang ikut step-step di bawah, insyaAllah banyak penjimatan korang boleh dapat. ALTERNATIF UNTUK ANDA KE KLIA & KLIA2 Shuttle bus (dari KL Sentral turun tingkat bawah , tak …

8 122

Bila cerita tentang makanan unik, mesti kita terbayang makanan pantai timur kan ( Terengganu & Kelantan). Cuma nak bagi warning, AWAS untuk anda fikir nak berdiet apabila datang ke sini. Rata-rata masakan memang bersantan & berminyak. Sekadar nak merasa tak salah, cuma nanti kita bakar balik lemak tu hehe. Baiklah perjalanan kali ini kami ke …

3 89

Pasti setiap kali ke Terengganu, makanan wajib anda cari ialah keropok lekor. Ada yang memang gemar keropok lekor jenis goreng, ada yang suka rebus, dan tidak kurang juga yang suka keropok lekor jenis banyak ikan atau banyak tepung. Rata-rata kawan abam dari KL, suka yang jenis tepung (ikan sikit je). Abam nak kongsikan keropok lekor …

11 134

Salah satu filem yang baru saja ditayangkan mulai 12/12/2019  iaitu Black Christmas sempena perayaan Christmas yang tidak lama lagi. Namun filem ini mungkin boleh menyebabkan anda takut & trauma untuk mendekati perayaan christmas. Aksi bunuh-bunuh yang tidak terlalu keterlaluan (demi mengekalkan klasifikasi P13), namun abam rasa tetap tidak sesuai untuk bawa kanak-kanak menonton filem ini. …

6 82

Anda berniaga ? mempunyai ssm ? atau lesen perniagaan ? Jom daftar segera Maybank QR Pay (barcode maybank) dan terima tunai dari saya RM20. Betul . Saya akan bantu aktifkan akaun anda segera, dan transfer komisyen ke akaun bank anda sejurus akaun anda aktif. Mungkin ramai yang masih pening bagaimana cara daftar & aktifkan akaun …

0 11

Minggu lalu, abam sempat luangkan masa 2 hari 1 malam untuk jelajah satu bandar Ipoh. Ternyata memang tak cukup masa yang ada untuk selongkar tempat-tempat menarik di Ipoh dan mencari keunikan makanan di Ipoh. Tapi abam semptlah merasa nasi ganja original “first in Malaysia” di Ipoh. TEMPAT PENGHINAPAN KAMI DI IPOH Selepas kami buat perbandingan …

4 235

Minggu lalu, abam dan kawan (Fuad) , berjalan-jalan sekitar Ipoh yang terkenal dengan keunikan makanan unik seperti nasi ganja. Kami singgah 2 hari 1 malam dan bermalam di Hotel Putrade Allsuites di RPGC (Royal Perak Golf Club). Kami pilih hotel ini dek kerana jauh dari kesibukan bandar dan dekat 5 minute dari Lapangan Terbang Sultan …

1 39

Memang betullah orang kata filem KNIVES OUT ni “mind blowing”. Filem ala-ala detective conan lakonan pelakon utama James Bond iaitu Daniel Craig bersama pelakon Captain America iaitu Chris Evans ini memang menarik. Rata-rata pengkritik filem bagi rating agak tinggi untuk filem Knives Out ini. Rating dari abam ? 8/10 brooo.. Jom layan trailer Knives Out …

4 48