Diharapkan Marvel dapat tengok sendiri filem Gundala ni. Mana tahu Gundala dapat sertai pasukan Marvel. Walaupun kuasanya menyamai THOR iaitu dari kilat. Untuk filem adiwira Gundala ni abam beri rating 8/10. Satu filem yang membanggakan , walaupun bukan dari Malaysia, kita kan serumpun hehe. Layan dulu trailer filem GUNDALA 2019 Amacam trailer filem Gundala ? …

3 104

Buat mereka yang gemarkan seni seperti Street Art , Ukiran Marble & lain2 seni warisan , pastinya anda adalah salah seorang yang WAJIB HADIR ke Kuala Lumpur Biennale 2020. Ini adalah kali  kedua di adakah di Malaysia selepas tahun 2017 yang bertemakan “Belas”. Biennale ini merupakan acara yang diadakan setiap 2 tahun dan dipelopori oleh …

3 76

Mesti ramai yang pernah lihat situasi ada peniaga menjual asam RM10 dan juga meatball RM10. Cara perniagaannya adalah menunggu di traffic light sehingga merah, dan kemudian berjalan sambil memakai ‘signboard’ di badan mereka. Situasi ini dilihat sudah normal di lembah klang terutamanya di traffic light paling lama di seksyen 13 Shah Alam. Apa yang abam …

2 259

Bukan main ramai lagi pawagam TGV Rawang harini. Naseb baik abam beli tiket online, kalau tak penuh da. Bayangkan tayangan hari isnin pagi jam 10.55pagi pun boleh penuh, apatah lagi hujung minggu. Apa-apa pun, filem IP MAN 4 : The Finale adalah filem penutup tahun 2019 yang SANGAT BEST 8/10. Ini komen abam yang mengikuti …

0 48

Setelah diumumkan Juara Gegar Vaganza 2019 ada dua orang iaitu Naqiu Boboy & Hady Mirza, ada juga ramai yang tidak setuju dengan keputusan ini. Ada yang menyifatkan demi menjaga dua nama baik ini, terpaksa umumkan dua juara seperti yang berlaku di acara filipina baru2 ini.   Antara dua nama yang menjadi tanda tanya,siapakah yang bakal menjuarai …

5 339

Buat mereka yang tinggal sekitar lembah klang , mesti selalu ternampak kereta yang datang tiba-tiba dari kanan atau kiri untuk potong line. Abam biasa sangat terjumpa ‘spesis’ mereka yang tidak menyabar beratur, kira dia nak cepat sorang je. Rupanya ada cara untuk kita buat aduan tentang kereta ni. Biar kita ajar sikit diorang ni sivik …

4 67

Banyak sebenarnya alternatif untuk korang gunakan nak ke KLIA & KLIA2. Entry kali ini, abam nak kongsikan pengalaman sendiri survey tiket paling murah untuk perjalanan ke airport. Korang ikut step-step di bawah, insyaAllah banyak penjimatan korang boleh dapat. ALTERNATIF UNTUK ANDA KE KLIA & KLIA2 Shuttle bus (dari KL Sentral turun tingkat bawah , tak …

8 147

Bila cerita tentang makanan unik, mesti kita terbayang makanan pantai timur kan ( Terengganu & Kelantan). Cuma nak bagi warning, AWAS untuk anda fikir nak berdiet apabila datang ke sini. Rata-rata masakan memang bersantan & berminyak. Sekadar nak merasa tak salah, cuma nanti kita bakar balik lemak tu hehe. Baiklah perjalanan kali ini kami ke …

3 217

Pasti setiap kali ke Terengganu, makanan wajib anda cari ialah keropok lekor. Ada yang memang gemar keropok lekor jenis goreng, ada yang suka rebus, dan tidak kurang juga yang suka keropok lekor jenis banyak ikan atau banyak tepung. Rata-rata kawan abam dari KL, suka yang jenis tepung (ikan sikit je). Abam nak kongsikan keropok lekor …

11 180

Salah satu filem yang baru saja ditayangkan mulai 12/12/2019  iaitu Black Christmas sempena perayaan Christmas yang tidak lama lagi. Namun filem ini mungkin boleh menyebabkan anda takut & trauma untuk mendekati perayaan christmas. Aksi bunuh-bunuh yang tidak terlalu keterlaluan (demi mengekalkan klasifikasi P13), namun abam rasa tetap tidak sesuai untuk bawa kanak-kanak menonton filem ini. …

6 119