Juara Gegar Vaganza 2019 : Naqiu Boboy & Hady Mirza (dua JUARA)


Setelah diumumkan Juara Gegar Vaganza 2019 ada dua orang iaitu Naqiu Boboy & Hady Mirza, ada juga ramai yang tidak setuju dengan keputusan ini. Ada yang menyifatkan demi menjaga dua nama baik ini, terpaksa umumkan dua juara seperti yang berlaku di acara filipina baru2 ini.

 

Antara dua nama yang menjadi tanda tanya,siapakah yang bakal menjuarai Gegar Vaganza 2019 diantara Hady Mirza & Naqiu Boboy. Menurut bonda “Naqiu adalah yang paling baik malam ini”. 

Ternyata Naqiu Boboy lebih menyerlah menerusi lagu – Srikandi Cintaku (Bloodshed) . Naqiu turut menyahut cabaran dari bonda iaitu bermain gitar sendiri (walaupun sekejap je bahagian opening). Manakala Hady Mirza membawa lagu – Ku Bersuara (Ernie Zakri) , turut dipuji kerana menghayati lagunya dan barisan penari latar yang sangat membantu.

JUARA GEGAR VAGANZA 2019

  • Wang tunai RM100,000 sumbangan astro
  • Pakej percutian ke eropah timur (selamatbercuti.com)
  • Pakej ubahsuai ruang tamu & ruang makan
  • Percutian 2 hari 1 malam di suite executive
  • TROFI
  • PEMENANGNYA IALAH HADY MIRZA & NAQIU BOBOY

NAIB JUARA GEGAR VAGANZA 2019

  • Wang tunai RM50,000
  • TROFI
  • Percutian ke korea
  • Ubahsuai ruang tamu
  • Percutian 2 hari 1 malam – suite executive keluarga
  • PEMENANGNYA IALAH TIADA ( Hady Mirza & Naqiu Boboy keduanya JUARA)

TEMPAT KETIGA GEGAR VAGANZA 2019

  • Wang tunai RM30,000
  • TROFI
  • Percutian Shang Hai & Disneyland
  • Pakej Ubahsuai ruang makan
  • Percutian 2 hari 1 malam – suite apartment
  • PEMENANGNYA IALAH JAT ALI

TEMPAT KEEMPAT GEGAR VAGANZA 2019

  • Wang tunai RM20,000
  • TROFI
  • Percutian ke Chiang Mai Thailand
  • PEMENANGNYA IALAH NURFATIMA

TEMPAT KELIMA GEGAR VAGANZA 2019

  • Wang tunai RM15,000
  • TROFI
  • Percutian ke Ho Cing Min
  • PEMENANGNYA IALAH ONE NATION EMCEES

TEMPAT KEENAM GEGAR VAGANZA 2019

  • Wang tunai RM10,000
  • TROFI
  • Percutian ke Jakarta
  • PEMENANGNYA SHAM VISA

Biarlah apa orang kata sekalipun tentang final gegar vaganza 2019, pada abam malam ini semua perform kecuali sorang tu jelah. Dah macam tengok konsert live malam ni. Lain macam fenomena GGV 2019

Facebook Comments
Previous Cara buat aduan jika nampak kereta potong line
Next Penutup filem IP MAN 4 FINALE : Sedih & gembira.

5 Comments

  1. Avatar
    December 23, 2019
    Reply

    Sejarah laaa GV ni sbb dua juara sekaligus. Apapon tahniah buat kedua2nya.

  2. Avatar
    Qiss
    December 23, 2019
    Reply

    Wahh 2 juara. Apa-apa pun tahniah kepada pemenang. Dorang dah buat yang terbaik kan. Layan je GV ni tiap minggu. Best jugak.

  3. Avatar
    December 23, 2019
    Reply

    tahniah buat 2 juara.. tapi macam pelik gak bila 2 orang juara ni

  4. Avatar
    December 24, 2019
    Reply

    Tahniah buat kedua dua orang juara. Tuh pun ramai tak puas hati dengan keputusan juri. Bagi saya tak salah pun mereka berdua dapat juara sebab peraembahan masing masing mantap. Tapi tak sangka pulak One Nation Emcees dapat no 5 sebab fikir dia dapat no. 3 Jatt Ali no. 4 tapi tetap beepuas hati dengan keputusan juri.

  5. Avatar
    December 25, 2019
    Reply

    Tahniah kepada semua pemenang. Bukan senang nak menang, semua memerlukan usaha daripada para penyanyi. Terbaik!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *