Review Filem Metamorphosis : Roh jahat terus menghantui


Rasa macam kerap pulak korea keluarkan filem berunsurkan hantu baru-baru ini. Paling terkini masih lagi tayangan di seluruh pawagam Malaysia ialah filem Metamorphosis. Overall rating abam beri 5/10 untuk filem ini. Boleh tahan seram & unsur suspen cuma tidak terlalu banyak. Menarik tentang filem ini cara hantu ni berfikir untuk kenakan manusia. Selalu kita lihat hantu tidak bijak kan hehe

REVIEW FILEM METAMORPHOSIS 

Filem ini lebih kepada kisah sekumpulan keluarga yang dirasuk roh jahat. Bermula kisah apabila seorang paderi lelaki menyalahkan diri sendiri apabila gagal selamatkan seorang gadis yang beliau rawat. Roh jahat membunuh perempuan tersebut & berjanji akan datang kembali bunuh semua ahli keluarga paderi ni.

Sebab apa abam kata hantu korea version ini bijak ? Betul2 ahli keluarga dia attack selepas itu iaitu anak buah beliau. Cantik pula perancangan hantu siap boleh buat panggilan (call) paderi untuk set ke luar rumah, supaya dapat rasuk ahli keluarga yang lain. Banyak lagi perancangan hantu ni, 1 JAM 55 MINIT tayangan agak lama untuk filem hantu. Yang paling best, kesudahan cerita ini sedih sebab beberapa orang terbunuh hehe

  • Language: Korean
  • Subtitle: English / Malay / Chinese
  • Classification: 18
  • General Release Date: 12 Sep 2019
  • Genre: Thriller
  • Running Time: 1 Hour 55 Minutes
  • Distributor: GSC Movies
  • Cast: Bae Sung-Woo, Sung Dong-Il, Jang Young-Nam, Kim Hye-Jun
  • Director: Kim Hong-Sun
  • Format: 2D
Facebook Comments
Previous Rambo Last Blood : Penutup filem rambo yang sedih
Next Review Crawl 2019 - Buruan sekumpulan buaya penuh suspen

7 Comments

  1. Avatar
    September 21, 2019
    Reply

    I hardly watch korean movie but this looks interesting. Shall watch it when i get time.

  2. Avatar
    September 22, 2019
    Reply

    tak pernah dengar lagi cerita ni. and tak tengok lagi. dari sinopsis boleh agak yang ianya seram.

  3. Avatar
    September 22, 2019
    Reply

    Wahhhhh hantu korea yg bijak. Dlm gambar tu, ade sorang laki je muka tak double. Itu ke muka paderi?

  4. Avatar
    Marina
    September 22, 2019
    Reply

    Dah lama tak tengok cerita hantu. Hantu korea rasanye tak pernah tengok. Takut nak tengok

  5. Avatar
    September 22, 2019
    Reply

    Alamak cerita hantu saya takut nak tengok. Nanti teringat-ingat plak dalam tidur dalam mandi dalam urusan hari-hari. Hahaha.. Saya terlalu fikir susah plak.

  6. Avatar
    September 23, 2019
    Reply

    Suka tengok citer hantu korea walaupun kadang kala jalan cerita slow tapi ttp menyeramkan. Nanti nak tgkla movie ni

  7. Avatar
    September 25, 2019
    Reply

    uishhh tengok trailer pon dah gempak. nampak best betul. sy nie mmg penggemar filem2 hantu. okay nanti nak pergi tengok. kalau ada dekat netflix lagi bagus. hihi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *