Sangkar 2019 The Movie – Tayangan Perdana


Saksikan pertarungan sengit di antara Adam ( Zul Ariffin) & juga Johan ( Remy Ishak ) di dalam pertarungan MMA Fighter International. Filem yang turut menampilkan pelakon Mira Filzah ini pasti turut dinantikan oleh rata-rata penyokong filem tempatan. Filem hebat ini sekali lagi di arahkan oleh pengaruh yang tersohor tidak lain lagi iaitu Kabir Bhatia. Jom layan tayangan perdana filem sangkar berdurasi 22:35 minit dari Astro Shaw

Filem SANGKAR bakal menemui peminatnya pada 29 Ogos 2019 ( Khamis) ini. Apa yang boleh abam rungkaikan mengenai filem kali ini, anda pasti berbangga dengan filem keluaran Malaysia untuk edisi kali ini. Selepas kejayaan Filem Boboiboy yang telah membanggakan Malaysia, membuat kutipan RM21 juta setelah 11 hari tayangan. Walaupun berlainan genre, mampukah Filem Sangkar membanggakan Malaysia sekali lagi ?

  • Sangkar mula tayangan di pawagam : 29 Ogos 2019
  • Durasi filem sangkar : 110 Minit
  • Genre filem Sangkar : Aksi P13
  • Barisan pelakon filem Sangkar : Zul Ariffin, Remy Ishak, Mira Filzah, Nik Adam Mika
  • Terbitan : Astro Shaw, Primeworks Studios, MM2 ENTERTAINMENT SDN BHD
  • Arahan  : Kabir Bhatia

Anda beradi di pasukan biru atau merah ? Pastinya Remy Ishak & Zul Ariffin menjadi tumpuan apabila menjadi watak utama di dalam Filem Sangkar 2019 #sangkarmovie. Abam respect usaha mereka workout setahun lebih semata-mata untuk menjayakan filem ini. Bab lakonan, memang tak dinafikan mereka ada watak & cara lakonan masing-masing.

Save the date 29/8/2019 untuk menjadi yang terawal menonton filem sangkar.

Facebook Comments
Previous GOJEK berjaya luaskan pasaran di Malaysia
Next Angle Has Fallen review - 18SG Padat Dengan Aksi

18 Comments

  1. Avatar
    August 26, 2019
    Reply

    citer lawan-lawan cam ni kak lily kurang geram sket sebab ada banyak aksi ganas tumbuk menumbuk kan. maybe orang lain minat lah. anyway good try kepada both pelakon ye

  2. Avatar
    August 26, 2019
    Reply

    Wah this will be a good movie to watch, since i love watching actions movies and occasional wrestling.

  3. Avatar
    August 26, 2019
    Reply

    Pelakon Pelakon yang mantap ni. Kalau nak tahu pasukan mana menjadi pilihan nak kena tengok la cerita ni kan?. Pastinya banyak adegan aksi ni.

  4. Avatar
    August 26, 2019
    Reply

    aida tentu nyer side remy ishak la.
    tak kira la menang or kalah 🙂
    compared dgn zul ariffin. lakonan remy lebih baik 🙂 ha ha ha ha…
    da tgk iklan citer ni.
    da dgr review di radio.
    aida rasa boleh untung citer ni.
    lain dari yg lain.

  5. Avatar
    August 26, 2019
    Reply

    Filem genre sebegini kekadang ia tidak akan mendapat sambutan yang mengalakkan. Akan tetapi Producer memang berani mati zahirkan filem sebegini. Kerana ia tidak pernah hadir di dalam dunia filem tanah air MALAYSIA. hehe

  6. Wah Khabir batia! Saya ni tahun ni mcm tak pernah lgi tgok wayang filem melayu. Nampak macam best pulak cerita ni. In shaa Allah

    • Avatar
      August 27, 2019
      Reply

      Pehh ada 2 hero yg best la.. Zul Ariffin & Remy Ishak… Aduhhh.. Ini xleh jadi ni kene tengok… Hahaha.. Tp de mira filzah pulak.. Huhu.. Tp okla kot klo dia berlakon dgn remy.. Knl nama film ni sangkar ea

  7. Avatar
    August 26, 2019
    Reply

    nampak cerita bakal mendapat sambtan hangat sebab yang berlakon tu bukan calang calang jugak. lagipon another malay filem yang setanding barat.

  8. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Genre ni kat pasaran susah juga nak diterima masyarakat. Tapi rasanya kekuatan pada pelakon utama mcm remy, zul dan mira yg mmg popular di drama kini beralih ke layar perak

  9. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Teruja pulak nak tengok movie Sangkar ni. Ada 2 hero pujaan gadis malaya pulak yang berlakonkannn??? Hihihi actually liez tertarik nak tgk hasil filem yangnlain dr genre tang selalu ada dipawangan Malaysia. Dan yang best sekali adalah cerita arahan anak tempatan..

  10. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    hero dua org ni.. hmmm bukan calang2 ni…. mesti ramai akan gi nonton punya… saya sebelahi remy ishak.. x kisah menang atau kalah… sbb lakonan dia mmg superb.. =D

  11. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Fuyohhh remy ishak. Menarik ni hehe kita tak la minat genre filem macam ni tapi satu kelainan la director Malaysia produce kali ni. Cant wait!

  12. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Dua hero ni pasti movie ni dapat sambutan hangat.. Wah ade mira filzah.. Terbaik la.. Tgk cerita macm best bnayak aksi.. Ke lawan2 je.. Kita pulak rasa nak tengok.. Hahaha

  13. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Harap memang best lah movie ni, hero2 idaman malaya ni, nak tengok Mira filzah ahaks

  14. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Wah.. Remy Ishak berlakon, mesti gempak cite dia

  15. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    la baru nak keluar ke movie sangkar ni. ingatkan dah lama. tak silap keluar ifflix jugak kan. tengok trailer menarik lagi-lagi ada hero remmy ishak. B BL boleh tahan minat dia ni

  16. Avatar
    August 30, 2019
    Reply

    Interesting movie ni. Tengok trailer pun dah nampak menarik. Sebab Malaysia kurang buat filem2 macam ni kan. Walaupun beum tengok lagi, tapi Bella rasa Bella akan jadi #TeamRemy ni haha. Harap2 ada masa utk gi wayang tengok cite ni

  17. […] Zul Ariffin, Remy Ishak & Mira Filzah ini. Korang boleh layan tayangan perdana ini dulu ( TEKAN SINI). Korang boleh layan full opening scene dekat […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *