Lena tidurku guna bantal hotel 7 Bintang ni..


Akhirnya masalah abam untuk tidur lena di malam hari telah terungkai. Tak perlu ambil ubat tidur, cuma ubah cara tidur sahaja. Abam cuba mendapatkan nasihat kawan2 juga. Rata-rata nasihat ubah bilik sendiri seperti hotel. Bukankah lena tiap kali tidur di hotel ? Tapi pastikan hotel 3 bintang ke atas la baru mereka jaga katil, bantal semua jenis berkualiti

Bukan setakat lena di malam hari, pagi pun susah nak bangun (subuh bangun lerr). Masuk lewat la kerja nampaknya harini. Meh abam kongsikan bantal DAS ABDUL GLOBAL (DAG) yang dikatakan bantal bertaraf sehingga hotel 7 bintang  (https://www.dasabdulglobal.com/)

Ini dia tiga bantal yang abam sempat beli melalui agent Das Abdul Global cawangan Rawang #DASRAWANG . Pantas juga servis abam dapat, terus hantar direct ke rumah tanpa sebarang cas. Mintak je nak jenis apa, dia akan listkan dulu dekat whatsapp kemudian pilih la nak yang mana.

Bantal Organik DAG (Kapok) – warna coklat

Ia diperbuat daripada bahan organik yang dikenali sebagai “kapok” yang berasal dari Bali, Indonesia. Ciri istimewa yang tahan lasak, tidak menyimpan haba, texture lebih lembut dari kekabu biasa dan paling penting ialah penghasilannya 100% bahan organik dengan bau harum kapok menjadikan ia ada sentimental value dan pilihan ramai orang.

Beratnya 1KG . Jika bantal ini makin kempis, caranya anda jemur di bawah cahaya matahari (Jangan basuh). Harga memang tetap RM74.00 untuk sebiji

Bantal H-Class Pro

Terdiri daripada material fibre yang lebih halus dan diperbuat menggunakan teknologi baru iaitu carding(carik), menjadikan bantal H-Class Pro lebih lembut dan lebih tahan lasak. Penjagaan yang lebih mudah kerana ianya boleh dibasuh

Berat cuma 900gram. Jika bantal kempis, anda basuh guna dry clean , kemudian jemur di bawah cahaya matahari. Ini adalah bantal hotel bertaraf 5 bintang. Jadi tak perlulah check in hotel selepas ini yee

Harga RM63 sebiji. Abam cuba sebiji je dulu. Tebal bantal boleh tahan la (seperti gambar di bawah)

Bantal Boudior

Bantal ini sesuai untuk para traveler kerana sizenya yang kecil dan ringan. Senang di bawa kemana-mana sahaja. Ada orang yang jenis tak boleh tidur dengan bantal hotel 3 bintang ke bawah, jadi bawa bantal anda sendiri pun boleh. Barulah backpakers hehe

Kenapa pilih microfiber? Super soft dan selesa serta Anti alergik. Boleh dipelbagai guna dan Anjal ( good bounce back ). Mudah di jaga serta mempunyai ruang udara menyebabkan ia anti dust mites. Lebih tahan lama berbanding bantal biasa sehingga 2 tahun bahkan lebih dengan penjagaan yg betul.

Cara untuk kembangkan bantal kembali, basuh guna dry clean & jemurkan di bawah cahaya matahari. Jangan tertipu dengan size bantal Boudior, memang kecil (gambar di bawah). Takut ada yang tak selesa je bantal kecil. Harga satu bantal RM49.90

Pilihlah bantal pilihan yang korang minat. Ada banyak lagi dekat website https://www.dasabdulglobal.com . Dah pilih ? hubungi agent mereka yang berdaftar sahaja, takut juga kena tipu sebab tersalah pilih agent #DAG yang palsu.

Akhir kata, serius best dapat pilih bantal yang gebu & tebal. Kalau korang ada cadangan brand lain yang best , tinggal je komen di bawah. Dengar kata banyak sudah brand hotel bertaraf hotel ni dijual. Pastikan kualitinya betul2 ,baru beli

Facebook Comments
Previous Akshay Kumar berjaya mainkan watak di dalam Filem Mission Mangal
Next Filem Hustle 2019 - Cara bijak untuk tipu orang

10 Comments

  1. Avatar
    August 20, 2019
    Reply

    dah boleh bayang dah tidur dengan bantal empuk macam ni. allahu nikmat !

  2. Avatar
    August 20, 2019
    Reply

    dulu kala ada member yg jual.
    time tu malas nak beli sebab lom pindah rumah.
    bila nak beli, member da tak jual hu hu hu hu…
    masalah bila nak delivery, katanya. anak kekecik…
    trending gak bantal ni dulu. until sekarang kan.
    dulu ramai yg buka boot kereta dan jual.
    now, mcm dah takde plak kat area aida ni.
    nanti nak try gi fb nyer. cari ejen di melaka.
    now bantal dah wajib tukar kat umah tu.
    dah tak selesa! lembik!

  3. Avatar
    August 20, 2019
    Reply

    Betul tu. Nak tidur selesa dan lena kena lah bantal dan katil pun selesa. Tak ada Vono pun ok, asalkan jenama yang mampu berikan tidur terbaik. Bantal kat umah pun dah tak berapa best. Bolehlah beli bantal DAS Abdul nanti.

  4. Avatar
    August 21, 2019
    Reply

    Dah beli juga bantal hotel ni. Memang lena tidur dibuatnya. Empuk, gebu, selesa. Saiz pun boleh tahan besar. Terbaiklah bantal DAG ni

  5. Avatar
    August 21, 2019
    Reply

    Kalu ada sebiji pn da seronok rasa..ala2 mcm tidow kt hotel plak kan..patut la ramai yg da pakai bantal dari Das Abdul nie..harga die berpatutan..igtkn mahal nauu..

  6. Avatar
    August 21, 2019
    Reply

    hahaa..kita sama, nad pun apaki bantal das abdul ..memg lembut dna gebu..baring je terus lena..tak sakit kepala dan tengkuk

  7. Avatar
    August 21, 2019
    Reply

    wow 7star hotel….first time i hear mesti best bantal tu….lena tidur nanti

  8. Wah bestnya berbantalkan bantal ni. Dkt rumah bantal yg ada mmg dah leper. Bolehlah try bantal mcm hotel lepas ni. Haha

  9. Avatar
    August 21, 2019
    Reply

    Ishh, nampak macam best pula bantal DAG ni.

    Penting sangat pilih yang sesuai. Kalau tak, sakit tengkuk dibuatnya.

    Banyak jenis rupanya bantal keluaran DAG ni. Lain² harga. 😊

  10. Avatar
    August 21, 2019
    Reply

    Wah dapat la tido lena lepas ni kan 🙂 Dah dapat lepas dari sakit2 leher dah lepas guna bantall Das Abdul ni.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *