Kalau korang keluar lepas layan filem Chhichhore , korang tak menangis. Memang korang betul-betul anak jantan sejati beb. Haha. Aamir Khan pengarah, pelakon terkenal pun menangis layan movie Chhichhore ni. Filem ini antara filem wajib tonton 2019 dari abam, sebab banyak sangat nilai murni korang boleh dapat. Filem seperti ini yang tonjolkan lebih nilai murni …

3 36

Bila berkunjung ke negeri pantai timur, pastinya korang akan terbayangkan makanan-makanan yang unik & sedap kan? Trip kali ini sangat sekejap, abam sempat luangkan masa mencari makanan terengganu yang viral,sedap, & harga yang murah. Nasi dagang adalah makanan asas yang bukan sahaja penduduk tempatan minat, orang luar pun serta mat salleh pun akan sentiasa ingat …

7 72

Secara jujur , ini bukan kali pertama abam menghinap di Hotel Concorde Shah Alam. Setiap kali ada urusan kerja di Shah Alam, abam akan mencari hotel yang selesa untuk berehat. Concorde adalah salah satu pilihan yang sesuai untuk berehat, terutamanya jika anda sudah berkeluarga. Ruang hotel yang sangat luas, parking yang banyak, kondisi bilik hotel …

5 36

Terasa lama pula bila tonton filem horror IT CHAPTER TWO ini. Selalu orang akan rasa lama dalam wayang bila tonton filem tak best, betul tak ? Sabar, dengar dulu jalan cerita di bawah. Mungkin genre badut jahat ini ada yang berkait dengan kisah hidup anda, dan anda rasa dekat dengan penceritaannya. Rating overall untuk filem …

7 47

Filem 47 METERS DOWN UNCAGED lebih kepada filem berunsurkan suspen. Jika anda peminat setia filem ikan jerung ni, pasti anda sedikit kecewa kerana kemunculan jerung tidaklah sekerap filem-filem lama yang kita tonton dahulu. Mungkin pengarah boleh lebihkan kepada editing supaya jerung nampak seakan real & jelas. Baru abam rasa filem ini berjaya tarik perhatian abam. …

0 17

Overall untuk filem SANGKAR , abam beri rating 8.5/10. Bila terbayangkan cerita melayu, pastinya akan bermain dengan sentimen emosi, begitu juga dengan filem SANGKAR arahan Kabir Bhatia ini. Pengarah Kabir Bhatia sememangnya terkenal dengan karyanya sebelum ini seperti PULANG, BISIK PADA LANGIT, & NUR KASIH THE MOVIE. Bagi yang baru nak dapatkan mood layan movie …

1 156

Geng, korang minat tak movie genre thriller/bunuh-bunuh ? Mulanya abam masuk wayang untuk tonton filem ini sekadar hanya hilangkan bosan. Tapi, ternyata bukan setakat hilang bosan, tak senang duduk abam dalam wayang. Suspen filem ini boleh tahan. Ramai abam tengok takut-takut jugak dalam wayang ni.Abam nak cadangkan korang untuk tonton full movie Ready Or Not …

2 44

Setelah dihentam bertubi-tubi oleh AS sebelum ini, Huawei kini kembali bangkit dengan perkenalkan produk mereka yang terkini, lebih banyak function &  up to date mengikut permintaan penduduk setempat. Kini setelah reda isu Huawei di ban, Huawei terus naik untuk kekalkan kepercayaan pengguna & menawarkan banyak produknya dengan harga superb murah. Huawei Nova 5T Features 5 …

9 48

Rupanya inilah movie tamil yang orang sibuk bercerita sekarang yer. Raatchasi movie berkisarkan suasana pembelajaran di sekolah jenis kerajaan (awam) di luar bandar. Sekolah ini yang dahulunya lahirkan banyak jenayah , kini bertukar melahirkan ramai pelajar yang pandai & cemerlang di dalam sukan. Jom layan dulu trailer filem RAATCHASI   Sejujurnya, abam lebih minat filem …

0 777

Riuh dengan gelak sakan para penonton movie My Stupid Boss 2 kali ini . Abam sanggup beri rating 8/10 bagi filem kategori komedi. Telatah mereka ini di dalam tempat kerja, pasti korang ada alami juga. Tak kiralah bagi pekerja atau boss. My Stupid Boss 2 kali ini sempat membawa kita jelajah ke negara jiran iaitu …

11 62