Posts in category

Travel Review


Bila cerita tentang makanan unik, mesti kita terbayang makanan pantai timur kan ( Terengganu & Kelantan). Cuma nak bagi warning, AWAS untuk anda fikir nak berdiet apabila datang ke sini. Rata-rata masakan memang bersantan & berminyak. Sekadar nak merasa tak salah, cuma nanti kita bakar balik lemak tu hehe. Baiklah perjalanan kali ini kami ke …

3 431

Pasti setiap kali ke Terengganu, makanan wajib anda cari ialah keropok lekor. Ada yang memang gemar keropok lekor jenis goreng, ada yang suka rebus, dan tidak kurang juga yang suka keropok lekor jenis banyak ikan atau banyak tepung. Rata-rata kawan abam dari KL, suka yang jenis tepung (ikan sikit je). Abam nak kongsikan keropok lekor …

11 396

Bila berkunjung ke negeri pantai timur, pastinya korang akan terbayangkan makanan-makanan yang unik & sedap kan? Trip kali ini sangat sekejap, abam sempat luangkan masa mencari makanan terengganu yang viral,sedap, & harga yang murah. Nasi dagang adalah makanan asas yang bukan sahaja penduduk tempatan minat, orang luar pun serta mat salleh pun akan sentiasa ingat …

7 863

Setiap kali berbual tentang trip ke Thailand, pastinya ramai terbayangkan tempat urut, kan ? Tidak semestinya juga. Di Thailand, mereka juga terkenal dengan pelbagai eco-sistem yang terjaga (natural beauty) , makanan yang unik2 & boleh dikatakan makanan mereka agak murah. Trip #teambloggerbar kali ini, kami sempat meluangkan masa 3 hari 3 malam di Thailand. Boleh …

16 988
masakan pedas di Bandong

Setiap kali terfikir mengenai Indonesia, pasti kita terbayangkan makanan yang sedap-sedap, murah, halal, & tidak dilupakan ialah membeli-belah di sana kerana mata wang di sana yang sangat rendah (RM-Rupiah) Trip kami kali ini adalah di sekitar Bandong, Indonesia. Bandong atau nama lain yang sering mereka sebut ialah Jawa Barat. Juga terkenal dengan Gunung Berapi yang …

1 174