Posts in category

Travel Review


Sebenarnya, banyak sangat apps yang bagi benefit best-best macam LANDMILES ni. Sebagai contoh, Landmiles memberikan duit minyak PERCUMA sebanyak RM15 setiap bulan kepada semua pengguna apps dia. Bagaimana caranya untuk layak ? Tak perlu bayar apa-apa pun. Abam terangkan dulu bagaimana applikasi Landmiles ini berfungsi. Kita hanya perlu download apps Landmiles, dan TURN ON fungsinya …

5 1.2k

Korang mesti dah cuba air viral yang ada honeycomb + cornflakes + ice-cream + honey bubble tu kan? Yang kena beratur panjang tu. Baru-baru ini abam terbaca posting kawan bloggers @afzalsukasuki , terkesan dengan ayat dia suka benar dengan air viral dari TeaTime ni. Katanya wajib cuba kalau minat minuman berkonsepkan madu ni. Abam memang …

3 1.3k

Sebagai salah seorang peminat motosikal berkuasa tinggi, abam salah seorang yang teruja melihat konvoi motosikal Harley Davidson mula melangkah masuk ke Kg Jkin Resort ini. Seramai 36 orang rider (solo ride) sertai konvoi kali ini daripada Terengganu termasuklah 5 rider daripada kelantan. Tujuan konvoi kali ini sempena “Tributes to Frontliners” , dirasmikan oleh YB Tuan …

3 1.6k

Entry kali ini, abam nak kongsikan tempat makan menarik di Sungai Besar serta masakan tradisi orang kampung di Parit 2, Sungai Haji Dorani – Sungai Besar. Korang patut baca juga PART 1, di mana abam kongsikan aktiviti kampung yang patut korang cuba dan ‘enjoy’ bila bersama keluarga dan kawan-kawan2. Menarik beb , tengok gambar je …

6 1.5k

Jom kita jelajahi dan pelajari sendiri tentang tradisi yang terdapat di Malaysia ini. Tradisi yang dimaksudkan termasuklah masakan tradisi,permainan tradisi, dan budaya mereka sendiri. Terdapat banyak keunikan yang abam rasa, kita patut tunjukkan kepada anak-anak generasi kini, supaya mereka tidak lupa asal usul mereka. Pada 11-14 September 2020, kami turun ke Kampung Parit 2, Sungai …

5 1.9k

Pengalaman yang PERTAMA KALI abam cuba sepanjang kerjaya abam check in hotel satu Malaysia ni haha. Makan secara PERCUMA (buffet untuk semua sesi – breakfast, lunch, hi-tea, dan dinner) . Belum sempat nak rasa lapar, dah kena makan lagi hehe Buat makluman, kami sekeluarga memang gemar travel dan check in hotel. Ini caranya kami ingin …

6 2.3k

Excited sebenarnya tengok promosi besar-besaran dari Adventure Waterpark Desaru ni. Mana tidaknya, ia merupakan antara Taman Tema Air TERBESAR di dunia taw. Terdapat lebih dari 20 track perjalanan basah dan kering lagi sini. Kalau korang tengok gambar di bawah pun mesti rasa teruja. Taman tema air ini akan dibuka kepada orang ramai mulai 9/7/2020 (Khamis) …

4 844

Bayangkan petang-petang, anda dapat bersantai seperti di dalam gambar atas ni.. Sungguh tenang berbaring di atas pelampung menghadap laut. Tapiiiii, kalau dapat bilik macam abam ni , beratus orang intai dari atas tu. Haa entry kali ini abam nak kongsikan pengalaman sendiri menghinap di sini , tips mencari harga bilik yang murah, kedai makan yang …

4 1.1k

Perak, antara negeri yang tidak puas abam teroka sampai sekarang. Sebab apa ? Semakin banyak tempat menarik abam cari, makin banyak tempat-tempat lain yang menyusul. Boleh dikatakan negeri Perak antara negeri terkaya dengan sumber bahan mentah seperti bijih timah. Trip kali ini, kami sempat berkunjung ke tiga bandar di Perak iaitu Ipoh, Kampar & Batu …

13 13.1k

Antara lokasi menarik yang masih di jaga habitat flora dan fauna tentu sekali abam cadangkan ialah Taman Negeri Kenaboi . Ia terletak di daerah Jelebu , Negeri Sembilan. Selain mempunyai keluasan 9,045 hektar , Taman Negeri ini dijaga rapi sehinggakan ada kawasan yang tidak boleh di masuki kenderaan 4WD demi menjaga struktur tanah dan pokok-pokok. …

3 1.7k