Posts in category

Travel Review


Excited sebenarnya tengok promosi besar-besaran dari Adventure Waterpark Desaru ni. Mana tidaknya, ia merupakan antara Taman Tema Air TERBESAR di dunia taw. Terdapat lebih dari 20 track perjalanan basah dan kering lagi sini. Kalau korang tengok gambar di bawah pun mesti rasa teruja. Taman tema air ini akan dibuka kepada orang ramai mulai 9/7/2020 (Khamis) …

3 568

Bayangkan petang-petang, anda dapat bersantai seperti di dalam gambar atas ni.. Sungguh tenang berbaring di atas pelampung menghadap laut. Tapiiiii, kalau dapat bilik macam abam ni , beratus orang intai dari atas tu. Haa entry kali ini abam nak kongsikan pengalaman sendiri menghinap di sini , tips mencari harga bilik yang murah, kedai makan yang …

4 909

Perak, antara negeri yang tidak puas abam teroka sampai sekarang. Sebab apa ? Semakin banyak tempat menarik abam cari, makin banyak tempat-tempat lain yang menyusul. Boleh dikatakan negeri Perak antara negeri terkaya dengan sumber bahan mentah seperti bijih timah. Trip kali ini, kami sempat berkunjung ke tiga bandar di Perak iaitu Ipoh, Kampar & Batu …

13 9.1k

Antara lokasi menarik yang masih di jaga habitat flora dan fauna tentu sekali abam cadangkan ialah Taman Negeri Kenaboi . Ia terletak di daerah Jelebu , Negeri Sembilan. Selain mempunyai keluasan 9,045 hektar , Taman Negeri ini dijaga rapi sehinggakan ada kawasan yang tidak boleh di masuki kenderaan 4WD demi menjaga struktur tanah dan pokok-pokok. …

3 1.4k

Setiap kali terbayangkan negeri Perlis, mesti kita ingat Padang Besar , Gua Kelam & Ikan Bakar Kuala Perlis kan? Perjalanan abam kali ini, meneroka tempat tarikan di Perlis yang mungkin menarik minat anda ke Perlis. Abam kongsikan di bawah ialah tempat makan yang terkenal di Perlis, tempat menarik untuk dilawati ,serta hotel yang ada sekitar …

0 439

Sebut sahaja tentang Royal Belum , pasti kita terbayang houseboat Royal Belum kan ? Lokasi yang sangat strategik untuk program bonding bersama keluarga, rakan-rakan, dan juga korporat. Pengalaman abam menikmati keindahan flora dan fauna, ternyata dapat rehatkan minda dari kesibukan kotaraya. Abam kongsikan tempat-tempat menarik sekitar Royal Belum & Pengkalan Hulu Perak yang patut korang …

6 19.3k

Kalau turun jalan2 dekat Melaka, mesti kita terbayang Jonker Street, Menara Taming Sari Melaka , Asam Pedas Kota Laksamana, Naan Chees Pak Putra & banyak lagi tempat bersejarah di Melaka. Tapiiiiii, korang pernah dengar tak Encore Melaka ? Teater berkonsepkan digital menceritakan tentang keunikan Melaka termasuklah perjalanan pahlawan kita iaitu Parameswara , Cheng Ho , …

0 113

Sempena tahun 2020 merupakan tahun melawat Malaysia, abam akan sentiasa kongsikan tempat-tempat menarik yang boleh korang lawat . Trip kali ini, abam dan rakan2 melawat beberapa tempat menarik sekitar Alor Setar, Kedah. Mungkin ada yang pernah kata “Alaa, dah pernah pergi dah dulu”. Tapiiiii, banyak juga pembaharuan dibuat seperti Rumah Asal Kelahiran Tun Mahathir yang …

6 872

Buat mereka yang gemarkan seni seperti Street Art , Ukiran Marble & lain2 seni warisan , pastinya anda adalah salah seorang yang WAJIB HADIR ke Kuala Lumpur Biennale 2020. Ini adalah kaliĀ  kedua di adakah di Malaysia selepas tahun 2017 yang bertemakan “Belas”. Biennale ini merupakan acara yang diadakan setiap 2 tahun dan dipelopori oleh …

3 193

Banyak sebenarnya alternatif untuk korang gunakan nak ke KLIA & KLIA2. Entry kali ini, abam nak kongsikan pengalaman sendiri survey tiket paling murah untuk perjalanan ke airport. Korang ikut step-step di bawah, insyaAllah banyak penjimatan korang boleh dapat. ALTERNATIF UNTUK ANDA KE KLIA & KLIA2 Shuttle bus (dari KL Sentral turun tingkat bawah , tak …

8 199