Posts in category

Service Review


Sebenarnya, banyak sangat apps yang bagi benefit best-best macam LANDMILES ni. Sebagai contoh, Landmiles memberikan duit minyak PERCUMA sebanyak RM15 setiap bulan kepada semua pengguna apps dia. Bagaimana caranya untuk layak ? Tak perlu bayar apa-apa pun. Abam terangkan dulu bagaimana applikasi Landmiles ini berfungsi. Kita hanya perlu download apps Landmiles, dan TURN ON fungsinya …

5 1.2k

SAH! Selangor Golf Classic 2020 akan berlangsung selama tiga hari bermula 28 September 2020 sehingga 30 September 2020. Melalui sidang media yang diadakan di Kota Permai Golf & Country Club pada 13 Ogos 2020 baru-baru ini, menyatakan bahawa kali ini akan disertai lebih dari 100 peserta “amatur” dari seluruh negara. Kami berbangga Tourism Selangor sekali …

6 1.3k

Abam antara orang yang selalu bertukar-tukar internet (tukar telco) . Sebab apa ? Data internet syarikat X selalu habis, lepas tu nak guna internet kena topup lagi. Last-last tengok bil internet HP seorang ni sahaja sudah RM100 ke atas SEBULAN. Umobile, Maxis, Celcom, Digi, OneXOX antara telco yang pernah abam guna. Tak pernah terlintas dalam …

2 2k

PG Mall merupakan platform membeli-belah atas talian (E-Commerce) nombor SATU dari Malaysia. Ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi, kini namanya terus menjadi bualan orang. Selari dengan pertumbuhan platform belian atas talian (online) yang ada di pasaran sekarang, ramai orang gemar membeli secara online berbanding pergi ke kedai. Ini adalah kerana kesan wabak Covid-19 yang melanda dunia …

8 986

Buat mereka yang gemarkan seni seperti Street Art , Ukiran Marble & lain2 seni warisan , pastinya anda adalah salah seorang yang WAJIB HADIR ke Kuala Lumpur Biennale 2020. Ini adalah kali  kedua di adakah di Malaysia selepas tahun 2017 yang bertemakan “Belas”. Biennale ini merupakan acara yang diadakan setiap 2 tahun dan dipelopori oleh …

3 397

Banyak sebenarnya alternatif untuk korang gunakan nak ke KLIA & KLIA2. Entry kali ini, abam nak kongsikan pengalaman sendiri survey tiket paling murah untuk perjalanan ke airport. Korang ikut step-step di bawah, insyaAllah banyak penjimatan korang boleh dapat. ALTERNATIF UNTUK ANDA KE KLIA & KLIA2 Shuttle bus (dari KL Sentral turun tingkat bawah , tak …

8 282

Anda berniaga ? mempunyai ssm ? atau lesen perniagaan ? Jom daftar segera Maybank QR Pay (barcode maybank) dan terima tunai dari saya RM20. Betul . Saya akan bantu aktifkan akaun anda segera, dan transfer komisyen ke akaun bank anda sejurus akaun anda aktif. Mungkin ramai yang masih pening bagaimana cara daftar & aktifkan akaun …

0 581

Bila sebut tentang iphone , terbayangkan satu gadget yang ‘stand alone’ & kedekut ? Sebab semuanya perlu bayar jika nak guna apa-apa applikasi kecuali yang PERCUMA. Berbanding dengan handphone jenis android, banyak cara untuk gunakan applikasi berbayar seperti root atau jailbrake. Tapiiiiii, sekali korang buat jailbrake, warranty handphone hilang ye. Walaupun Iphone ini ‘kedekut’, namun …

3 686

Pernah tak korang jumpa kereta perodua Myvi disewa dengan harga RM75 sehari ? Sebagai seorang yang kerap menggunakan kereta sewa (terutama bila travel negeri orang) , abam selalu jumpa kereta Myvi disewa dengan harga Rm100-Rm120 sehari. Bawah Rm100 belum pernah jumpa . Sehari yang abam maksudkan ialah 24 jam taw. Mesti ramai yang tercari-cari kereta …

8 1.7k

Abe Zul, 51 tahun yang menetap di Bangsar. Merupakan antara tukang urut tradisional lelaki yang jujur, kini makin dicari-cari terutamanya artis seperti DJ Radio, penyampai berita , wartawan tv. Walaupun sekarang sudah agak sibuk dek kerana temujanji urut penuh, yang paling abam seronok ialah bayaran dikenakan adalah SEIKHLAS HATI. Biasanya urutan tradisional Abe Zul adalah …

2 1.3k