Posts in category

Product Review


Excited sebenarnya tengok promosi besar-besaran dari Adventure Waterpark Desaru ni. Mana tidaknya, ia merupakan antara Taman Tema Air TERBESAR di dunia taw. Terdapat lebih dari 20 track perjalanan basah dan kering lagi sini. Kalau korang tengok gambar di bawah pun mesti rasa teruja. Taman tema air ini akan dibuka kepada orang ramai mulai 9/7/2020 (Khamis) …

3 568

Ada seorang kenalan ni minta abam pendapat tentang satu apps ni, yang seakan sama macam shopback. Macam mana sama? Setiap kali korang nak berbelanja di Shopee , Lazada dan lain2 apps , korang masuk melalui apps ni , kemudian pilih Shopee (contoh shopee) dan automatik akan link ke akaun shopee anda. Buat yang biasa guna …

3 3.7k

Assalamualaikum. Posting kali ini abam nak kongsikan antara peralatan yang ‘wajib’ untuk seorang youtuber/videographer bermula. Perkataan wajib itu semata-mata untuk dapatkan kualiti yang cantik demi kepuasan ‘client’. Tapiiiii, jika anda ingin baru saja bermula, boleh jadikan sebagai panduan sahaja, sampai satu masa mungkin anda nak upgrade. 1- KAMERA/SMARTPHONE Kita kongsikan sebagai panduan bajet rendah/ sederhana, …

7 267

Terlebih dahulu, abam kenalkan diri sebagai pengguna setia Iphone sejak tahun 2012 iaitu zaman belajar di Universiti. Abam Mula guna ip4, ip5, ip 7+, dan latest Iphone 11. Baru-baru ini abam terbaca rumors ada yang mengatakan Iphone 12 bakal diperkenalkan tahun depan, dan ramai yang tersinggung “Eh baru beberapa minit beli kot” dan yang paling …

5 909

Syarikat pengeluar telefon pintar Vivo memang sudah sinonim dan sebati dengan kita terutama rakyat Malaysia. Setiap kali teringat Vivo, abam teringat dekat duta Vivo iaitu Dato Seri Siti Nurhaliza , yang sentiasa di hati abam hehe. Tahniah diucapkan atas keluaran terbaru VIVO iaitu NEX 3. Firstly abam kagum tengok features yang dikeluarkan Vivo melalui Nex 3 …

1 321

Sedar tidak sedar, kini MYNEWS sudah hampir 23 tahun bertapak di Malaysia. Setakat Oktober 2019, MYNEWS sudah mempunyai lebih dari 500 outlets seluruh Malaysia. Pada hari ini 2/10/2019 ( Rabu), myNEWS Holdings Berhad merasmikan kilang pembuatan makanan (Food Production Centre / FPC ) yang bertempat di Seksyen 3 , Kota Damansara. Kilang ini akan memproses …

14 626

Setelah dihentam bertubi-tubi oleh AS sebelum ini, Huawei kini kembali bangkit dengan perkenalkan produk mereka yang terkini, lebih banyak function &  up to date mengikut permintaan penduduk setempat. Kini setelah reda isu Huawei di ban, Huawei terus naik untuk kekalkan kepercayaan pengguna & menawarkan banyak produknya dengan harga superb murah. Huawei Nova 5T Features 5 …

11 374

Akhirnya masalah abam untuk tidur lena di malam hari telah terungkai. Tak perlu ambil ubat tidur, cuma ubah cara tidur sahaja. Abam cuba mendapatkan nasihat kawan2 juga. Rata-rata nasihat ubah bilik sendiri seperti hotel. Bukankah lena tiap kali tidur di hotel ? Tapi pastikan hotel 3 bintang ke atas la baru mereka jaga katil, bantal …

10 813