Posts in category

Product Review


Sebenarnya, banyak sangat apps yang bagi benefit best-best macam LANDMILES ni. Sebagai contoh, Landmiles memberikan duit minyak PERCUMA sebanyak RM15 setiap bulan kepada semua pengguna apps dia. Bagaimana caranya untuk layak ? Tak perlu bayar apa-apa pun. Abam terangkan dulu bagaimana applikasi Landmiles ini berfungsi. Kita hanya perlu download apps Landmiles, dan TURN ON fungsinya …

5 1.2k

Sebagai salah seorang peminat motosikal berkuasa tinggi, abam salah seorang yang teruja melihat konvoi motosikal Harley Davidson mula melangkah masuk ke Kg Jkin Resort ini. Seramai 36 orang rider (solo ride) sertai konvoi kali ini daripada Terengganu termasuklah 5 rider daripada kelantan. Tujuan konvoi kali ini sempena “Tributes to Frontliners” , dirasmikan oleh YB Tuan …

3 1.6k

Entry kali ini, abam nak kongsikan tempat makan menarik di Sungai Besar serta masakan tradisi orang kampung di Parit 2, Sungai Haji Dorani – Sungai Besar. Korang patut baca juga PART 1, di mana abam kongsikan aktiviti kampung yang patut korang cuba dan ‘enjoy’ bila bersama keluarga dan kawan-kawan2. Menarik beb , tengok gambar je …

6 1.5k

Jom kita jelajahi dan pelajari sendiri tentang tradisi yang terdapat di Malaysia ini. Tradisi yang dimaksudkan termasuklah masakan tradisi,permainan tradisi, dan budaya mereka sendiri. Terdapat banyak keunikan yang abam rasa, kita patut tunjukkan kepada anak-anak generasi kini, supaya mereka tidak lupa asal usul mereka. Pada 11-14 September 2020, kami turun ke Kampung Parit 2, Sungai …

5 1.9k

Bila sebut tentang donut, mesti kita terbayangkan banyak brands yang ada dipasaran sekarang, termasuklah BIG APPLE . Banyak sangat lambakan jenama sekarang, dan rasa berlainan setiap syarikat. Alang-alang Big Apple umumkan telah keluarkan resipi baru hasil penyelidikan 2 tahun mereka, abam terus dapatkan satu set untuk cuba sendiri. HUNKY CHUNK ONO OREO SUNNY SIDE UP …

3 904

SAH! Selangor Golf Classic 2020 akan berlangsung selama tiga hari bermula 28 September 2020 sehingga 30 September 2020. Melalui sidang media yang diadakan di Kota Permai Golf & Country Club pada 13 Ogos 2020 baru-baru ini, menyatakan bahawa kali ini akan disertai lebih dari 100 peserta “amatur” dari seluruh negara. Kami berbangga Tourism Selangor sekali …

6 1.3k

Abam antara orang yang selalu bertukar-tukar internet (tukar telco) . Sebab apa ? Data internet syarikat X selalu habis, lepas tu nak guna internet kena topup lagi. Last-last tengok bil internet HP seorang ni sahaja sudah RM100 ke atas SEBULAN. Umobile, Maxis, Celcom, Digi, OneXOX antara telco yang pernah abam guna. Tak pernah terlintas dalam …

2 2k

PG Mall merupakan platform membeli-belah atas talian (E-Commerce) nombor SATU dari Malaysia. Ditubuhkan sejak tahun 2017 lagi, kini namanya terus menjadi bualan orang. Selari dengan pertumbuhan platform belian atas talian (online) yang ada di pasaran sekarang, ramai orang gemar membeli secara online berbanding pergi ke kedai. Ini adalah kerana kesan wabak Covid-19 yang melanda dunia …

8 986

Excited sebenarnya tengok promosi besar-besaran dari Adventure Waterpark Desaru ni. Mana tidaknya, ia merupakan antara Taman Tema Air TERBESAR di dunia taw. Terdapat lebih dari 20 track perjalanan basah dan kering lagi sini. Kalau korang tengok gambar di bawah pun mesti rasa teruja. Taman tema air ini akan dibuka kepada orang ramai mulai 9/7/2020 (Khamis) …

4 844

Ada seorang kenalan ni minta abam pendapat tentang satu apps ni, yang seakan sama macam shopback. Macam mana sama? Setiap kali korang nak berbelanja di Shopee , Lazada dan lain2 apps , korang masuk melalui apps ni , kemudian pilih Shopee (contoh shopee) dan automatik akan link ke akaun shopee anda. Buat yang biasa guna …

3 3.9k