Posts in category

Movie Review


Diharapkan Marvel dapat tengok sendiri filem Gundala ni. Mana tahu Gundala dapat sertai pasukan Marvel. Walaupun kuasanya menyamai THOR iaitu dari kilat. Untuk filem adiwira Gundala ni abam beri rating 8/10. Satu filem yang membanggakan , walaupun bukan dari Malaysia, kita kan serumpun hehe. Layan dulu trailer filem GUNDALA 2019 Amacam trailer filem Gundala ? …

3 284

Bukan main ramai lagi pawagam TGV Rawang harini. Naseb baik abam beli tiket online, kalau tak penuh da. Bayangkan tayangan hari isnin pagi jam 10.55pagi pun boleh penuh, apatah lagi hujung minggu. Apa-apa pun, filem IP MAN 4 : The Finale adalah filem penutup tahun 2019 yang SANGAT BEST 8/10. Ini komen abam yang mengikuti …

0 221

Salah satu filem yang baru saja ditayangkan mulai 12/12/2019  iaitu Black Christmas sempena perayaan Christmas yang tidak lama lagi. Namun filem ini mungkin boleh menyebabkan anda takut & trauma untuk mendekati perayaan christmas. Aksi bunuh-bunuh yang tidak terlalu keterlaluan (demi mengekalkan klasifikasi P13), namun abam rasa tetap tidak sesuai untuk bawa kanak-kanak menonton filem ini. …

6 285

Memang betullah orang kata filem KNIVES OUT ni “mind blowing”. Filem ala-ala detective conan lakonan pelakon utama James Bond iaitu Daniel Craig bersama pelakon Captain America iaitu Chris Evans ini memang menarik. Rata-rata pengkritik filem bagi rating agak tinggi untuk filem Knives Out ini. Rating dari abam ? 8/10 brooo.. Jom layan trailer Knives Out …

4 180

Rating 6/10 untuk Jumanji The Next Level dari kami. Siri ini adalah sambungan dari Jumanji sebelum ini yang menggunakan barisan pelakon yang sama , diketuai oleh The Rock. Jika dibandingkan dengan filem Jumanji Origin 1995, sangat jauh berbeza dan abam lagi suka filem lama jumanji 1995 dulu. Filem Jumanji yang diolah semula ini lebih kepada …

10 437

Frozen 2 muncul kembali setelah 6 tahun sejak Frozen 1 (2013), mengekalkan pengarah yang sama iaitu Jennifer Lee, Chris Buck. Frozen 1 berjaya buat kutipan jualan sebanyak RM5.3Billion ( sekaligus masuk top 10 filem box office). Persoalannya , adakah Frozen 2 berjaya mengatasi kutipan filem Frozen 1 yang menjadi kegilaan ramai kanak-kanak termasuk dewasa. Jom …

4 355

Seriusly selepas Paskal, abam kagum babak-babak aksi dalam filem Wira 2019 lakonan Hairul Azreen kali ini. Tidak seperti filem sangkar yang lebih kepada drama, WIRA 2019 lebih menonjol babak aksi bergaduh (MMA fighting) yang seakan ‘real’. Dapatlah mengubat hati kita tonton filem sangkar baru-baru ini. Jom layan trailer dulu : Okay sebelum ramai fikir panjang, …

7 1.1k

Fuhh. Lama betul tunggu kemunculan Charlie’s Angels. Dulu waktu muda-muda adalah layan sikit-sikit sebab pelakon dia cantik dan kuat2 hehe. Buat peminat setia Charlie’s Angels terutamanya kaum wanita, pasti anda excited sebab ada juga pelakon lama yang muncul. Siapa ?? Rahsiaaa.. haha. Jom layan trailer Charlie’s Angels 2019 ini dulu  : SINOPSIS CHARLIE’S ANGELS 2019 …

6 496

Terlebih dahulu ucapan tahniah kepada Director Filem Ford V Ferrari iaitu James Mangold kerana telah berjaya terbitkan sebuah filem yang menampilkan dua hero fevret abam iaitu Matt Damon, Christian Bale dalam satu filem berdasarkan kisah benar. Boleh dikatakan bijak kerana bawa dua nama besar sekali dalam filem ini sebagai daya tarikan. Teringat filem lain berdasarkan kisah …

1 155

Tengok tajuk saja kita boleh tahu movie 7 HARI : KISAH CINTA LANGKAWI ini berkisarkan genre percintaan. Buat yang ingin menggamit memori zaman percintaan sesuai la layan movie ini. Secara keseluruhan rating abam beri 4/10 . Jom layan trailer dulu sebelum abam ulas lanjut : Filem arahan Anwardi Jamil ini berani menampilkan barisan pelakon yang …

0 652