Posts in category

Hotel Review


Bayangkan petang-petang, anda dapat bersantai seperti di dalam gambar atas ni.. Sungguh tenang berbaring di atas pelampung menghadap laut. Tapiiiii, kalau dapat bilik macam abam ni , beratus orang intai dari atas tu. Haa entry kali ini abam nak kongsikan pengalaman sendiri menghinap di sini , tips mencari harga bilik yang murah, kedai makan yang …

4 1.1k

Perak, antara negeri yang tidak puas abam teroka sampai sekarang. Sebab apa ? Semakin banyak tempat menarik abam cari, makin banyak tempat-tempat lain yang menyusul. Boleh dikatakan negeri Perak antara negeri terkaya dengan sumber bahan mentah seperti bijih timah. Trip kali ini, kami sempat berkunjung ke tiga bandar di Perak iaitu Ipoh, Kampar & Batu …

13 13.1k

Setiap kali terbayangkan negeri Perlis, mesti kita ingat Padang Besar , Gua Kelam & Ikan Bakar Kuala Perlis kan? Perjalanan abam kali ini, meneroka tempat tarikan di Perlis yang mungkin menarik minat anda ke Perlis. Abam kongsikan di bawah ialah tempat makan yang terkenal di Perlis, tempat menarik untuk dilawati ,serta hotel yang ada sekitar …

0 866

Makin dekat perayaan Chinese New Year (CNY), makin banyak pesta makan besar yang abam tengok. Geram pulak kalau tak cuba Yee Sang (salah satu acara makan besar). Tahun 2020 ataupun “Tahun Tikus” (Tahun Baharu Lunar) , PASTI MERIAH  sambutan CNY lagi2 bersama keluarga dan saudara mara, dan confirm “traffic jem” nak balik kampung hehe. Apa …

2 232

Sempena tahun 2020 merupakan tahun melawat Malaysia, abam akan sentiasa kongsikan tempat-tempat menarik yang boleh korang lawat . Trip kali ini, abam dan rakan2 melawat beberapa tempat menarik sekitar Alor Setar, Kedah. Mungkin ada yang pernah kata “Alaa, dah pernah pergi dah dulu”. Tapiiiii, banyak juga pembaharuan dibuat seperti Rumah Asal Kelahiran Tun Mahathir yang …

6 1.2k

Minggu lalu, abam sempat luangkan masa 2 hari 1 malam untuk jelajah satu bandar Ipoh. Ternyata memang tak cukup masa yang ada untuk selongkar tempat-tempat menarik di Ipoh dan mencari keunikan makanan di Ipoh. Tapi abam semptlah merasa nasi ganja original “first in Malaysia” di Ipoh. TEMPAT PENGHINAPAN KAMI DI IPOH Selepas kami buat perbandingan …

5 1.1k

Minggu lalu, abam dan kawan (Fuad) , berjalan-jalan sekitar Ipoh yang terkenal dengan keunikan makanan unik seperti nasi ganja. Kami singgah 2 hari 1 malam dan bermalam di Hotel Putrade Allsuites di RPGC (Royal Perak Golf Club). Kami pilih hotel ini dek kerana jauh dari kesibukan bandar dan dekat 5 minute dari Lapangan Terbang Sultan …

1 381

Pengalaman menghinap di hotel jenis capsul TUBOTEL LANGKAWI , memang tak mungkin abam lupakan. Suasana yang sangat santai, sambil menghirup udara pantai. Pastinya buatkan korang yang datang kesini, teringat-ingat seperti yang abam alami sekarang. Paling best di TUBOTEL LANGKAWI, tandas & bilik mandi betul-betul dijaga bersih dan wangi. PENGALAMAN BERHARGA DI TUBOTEL LANGKAWI Terus terang …

5 826

Abam teringin nak dinner di hotel kali ini. Rasa macam lama pulak tak rasa makanan hotel (walhal baru 2 hari lepas bercuti dekat Langkawi ) haha. Tekak terasa nak lepak sambil dinner area Shah Alam, jadi abam roger kawan blogger abam Fareez Aeezh (single lagi) , jadi fareez cadangkan makan dekat hotel Grand BlueWave. Dia …

8 404

Setelah lama berkerja, pasti anda teringin sesekali menghinap di hotel kan ? Jika bukan anda, mungkin ahli keluarga anda ajak berjalan ke tempat lain & mencari hotel sesuai ketika berada di luar kawasan. Hotel OYO sememangnya kian viral dan terkenal dengan harganya yang murah sangat, dan kualiti hotel yang di jaga rapi oleh mereka. Baru-baru …

7 782