Posts in category

Food Review


Korang mesti dah cuba air viral yang ada honeycomb + cornflakes + ice-cream + honey bubble tu kan? Yang kena beratur panjang tu. Baru-baru ini abam terbaca posting kawan bloggers @afzalsukasuki , terkesan dengan ayat dia suka benar dengan air viral dari TeaTime ni. Katanya wajib cuba kalau minat minuman berkonsepkan madu ni. Abam memang …

0 757

Abam ni sejenis malas keluar makan luar melainkan ada makanan baru yang ramai cadangkan suruh cuba sebab sedap atau viral. Jadinya, abam terus ajak family cuba makan di The Chicken Rice Shop (TCRS) IOI Putrajaya. Dahulunya tiap kali masuk shopping mall untuk tengok wayang, mesti abam cari restoran yang hidangkan nasi ayam, dan pilhan paling …

2 631

Bila sebut tentang donut, mesti kita terbayangkan banyak brands yang ada dipasaran sekarang, termasuklah BIG APPLE . Banyak sangat lambakan jenama sekarang, dan rasa berlainan setiap syarikat. Alang-alang Big Apple umumkan telah keluarkan resipi baru hasil penyelidikan 2 tahun mereka, abam terus dapatkan satu set untuk cuba sendiri. HUNKY CHUNK ONO OREO SUNNY SIDE UP …

3 743

Pengalaman yang PERTAMA KALI abam cuba sepanjang kerjaya abam check in hotel satu Malaysia ni haha. Makan secara PERCUMA (buffet untuk semua sesi – breakfast, lunch, hi-tea, dan dinner) . Belum sempat nak rasa lapar, dah kena makan lagi hehe Buat makluman, kami sekeluarga memang gemar travel dan check in hotel. Ini caranya kami ingin …

6 2k

Dengar kata MarryBrown dah keluarkan menu ‘salted egg’ mereka, apa lagi abam dan kawan-kawan terus nak mencuba burger dan ayam mereka. Alang-alang PKPB sekarang & boleh Dine In, apa kata korang luangkan masa bawa keluarga & rakan2 ke MarryBrown untuk cuba menu terbaru ni. Kagum pula dengan menu2 dari MarryBrown ni. Sebelum ni favorite abam …

15 1.4k

Perak, antara negeri yang tidak puas abam teroka sampai sekarang. Sebab apa ? Semakin banyak tempat menarik abam cari, makin banyak tempat-tempat lain yang menyusul. Boleh dikatakan negeri Perak antara negeri terkaya dengan sumber bahan mentah seperti bijih timah. Trip kali ini, kami sempat berkunjung ke tiga bandar di Perak iaitu Ipoh, Kampar & Batu …

13 11.9k

Setiap kali terbayangkan negeri Perlis, mesti kita ingat Padang Besar , Gua Kelam & Ikan Bakar Kuala Perlis kan? Perjalanan abam kali ini, meneroka tempat tarikan di Perlis yang mungkin menarik minat anda ke Perlis. Abam kongsikan di bawah ialah tempat makan yang terkenal di Perlis, tempat menarik untuk dilawati ,serta hotel yang ada sekitar …

0 626

Makin dekat perayaan Chinese New Year (CNY), makin banyak pesta makan besar yang abam tengok. Geram pulak kalau tak cuba Yee Sang (salah satu acara makan besar). Tahun 2020 ataupun “Tahun Tikus” (Tahun Baharu Lunar) , PASTI MERIAH  sambutan CNY lagi2 bersama keluarga dan saudara mara, dan confirm “traffic jem” nak balik kampung hehe. Apa …

2 191

Sempena tahun 2020 merupakan tahun melawat Malaysia, abam akan sentiasa kongsikan tempat-tempat menarik yang boleh korang lawat . Trip kali ini, abam dan rakan2 melawat beberapa tempat menarik sekitar Alor Setar, Kedah. Mungkin ada yang pernah kata “Alaa, dah pernah pergi dah dulu”. Tapiiiii, banyak juga pembaharuan dibuat seperti Rumah Asal Kelahiran Tun Mahathir yang …

6 1.1k

Bila cerita tentang makanan unik, mesti kita terbayang makanan pantai timur kan ( Terengganu & Kelantan). Cuma nak bagi warning, AWAS untuk anda fikir nak berdiet apabila datang ke sini. Rata-rata masakan memang bersantan & berminyak. Sekadar nak merasa tak salah, cuma nanti kita bakar balik lemak tu hehe. Baiklah perjalanan kali ini kami ke …

3 598