Dengar kata MarryBrown dah keluarkan menu ‘salted egg’ mereka, apa lagi abam dan kawan-kawan terus nak mencuba burger dan ayam mereka. Alang-alang PKPB sekarang & boleh Dine In, apa kata korang luangkan masa bawa keluarga & rakan2 ke MarryBrown untuk cuba menu terbaru ni. Kagum pula dengan menu2 dari MarryBrown ni. Sebelum ni favorite abam …

15 1.3k

Perak, antara negeri yang tidak puas abam teroka sampai sekarang. Sebab apa ? Semakin banyak tempat menarik abam cari, makin banyak tempat-tempat lain yang menyusul. Boleh dikatakan negeri Perak antara negeri terkaya dengan sumber bahan mentah seperti bijih timah. Trip kali ini, kami sempat berkunjung ke tiga bandar di Perak iaitu Ipoh, Kampar & Batu …

13 9.1k

Sempena dengan arahan Perintah Kawalan ini, abam ingin kongsikan beberapa tempat menarik untuk korang plan setelah tempoh kawalan gerakan kita selesai. Abam lebih memilih tempat semulajadi untuk berehat, tenangkan minda, dan melihat kehijauan berbanding kesibukan di kotaraya. Awal bulan March 2020, abam bersama team media sempat berkunjung di Taman Negeri Kenaboi, Negeri Sembilan untuk meneroka …

7 591

Antara lokasi menarik yang masih di jaga habitat flora dan fauna tentu sekali abam cadangkan ialah Taman Negeri Kenaboi . Ia terletak di daerah Jelebu , Negeri Sembilan. Selain mempunyai keluasan 9,045 hektar , Taman Negeri ini dijaga rapi sehinggakan ada kawasan yang tidak boleh di masuki kenderaan 4WD demi menjaga struktur tanah dan pokok-pokok. …

3 1.4k

Setiap kali terbayangkan negeri Perlis, mesti kita ingat Padang Besar , Gua Kelam & Ikan Bakar Kuala Perlis kan? Perjalanan abam kali ini, meneroka tempat tarikan di Perlis yang mungkin menarik minat anda ke Perlis. Abam kongsikan di bawah ialah tempat makan yang terkenal di Perlis, tempat menarik untuk dilawati ,serta hotel yang ada sekitar …

0 440

Sebut sahaja tentang Royal Belum , pasti kita terbayang houseboat Royal Belum kan ? Lokasi yang sangat strategik untuk program bonding bersama keluarga, rakan-rakan, dan juga korporat. Pengalaman abam menikmati keindahan flora dan fauna, ternyata dapat rehatkan minda dari kesibukan kotaraya. Abam kongsikan tempat-tempat menarik sekitar Royal Belum & Pengkalan Hulu Perak yang patut korang …

6 19.3k

Kuala Kangsar & Lenggong merupakan antara tempat tarikan pelancong sekiranya berjalan-jalan di negeri Perak. Makanan warisan & seni yang masih dijaga & di pelihara sehingga ke hari ini buatkan ramai pelancong luar negara memilih untuk berjalan di sekitar Kuala Kangsar. Overall trip kami mencari lokasi menarik sekitar Kuala Kangsar & Lenggong BERJAYA 100%. HOMESTAY LABU …

5 31.4k

Kalau turun jalan2 dekat Melaka, mesti kita terbayang Jonker Street, Menara Taming Sari Melaka , Asam Pedas Kota Laksamana, Naan Chees Pak Putra & banyak lagi tempat bersejarah di Melaka. Tapiiiiii, korang pernah dengar tak Encore Melaka ? Teater berkonsepkan digital menceritakan tentang keunikan Melaka termasuklah perjalanan pahlawan kita iaitu Parameswara , Cheng Ho , …

0 114

Makin dekat perayaan Chinese New Year (CNY), makin banyak pesta makan besar yang abam tengok. Geram pulak kalau tak cuba Yee Sang (salah satu acara makan besar). Tahun 2020 ataupun “Tahun Tikus” (Tahun Baharu Lunar) , PASTI MERIAH¬† sambutan CNY lagi2 bersama keluarga dan saudara mara, dan confirm “traffic jem” nak balik kampung hehe. Apa …

2 146

Pernah dengar nama Wahed Invest tak ? Wahed Invest merupakan medium pelaburan berbentuk saham patuh shariah dan halal. Mendapat kelulusan halal daripada Straightway Ethical Advisory LLC (lihat sijil di bawah) dan mendapat kelulusan daripada Cyber Security Malaysia SC. Wahed Invest baru saja official masuk pasaran Malaysia sejak Oktober 2019.¬†Bermula daripada US (Amerika Syarikat) , mereka …

2 958