Filem korea pertama yang abam layan dari awal sampai habis tanpa mengantuk. Overall jalan cerita yang menarik, walaupun agak slow. Namun director Bong Joon-Ho berjaya membawa filem ini ke taraf international. Filem ini diterima baik di seluruh dunia setakat ini, turut memenangi award Palme d’Or di Cannes. Abam beri rating filem parasite ini 7/10. 1mdB rating …

12 991

Maka, benarlah komen rata-rata netizen yang kata ayam goreng McD Extra Spicy 3x pedas ini boleh membuatkan menangis kepedasan seharian. Bagi mereka yang tidak tahan pedas, elakkan untuk mencuba. Penggemar-penggemar makanan pedas, boleh cuba ayam goreng mcd 3x pedas ini, namun dinasihatkan sediakan air susu/gula disamping anda Buat mereka yang nak cuba ayam pedas dari …

0 291

Pihak keluarga Nora Anne telah sahkan mayat yang dikenal pasti adalah milik Nora Anne. Mayat Nora Anne di temui sekitar Gunung Berembun oleh pendaki di sana yang kebetulan turut membantu pihak pencarian. Jutaan terima kasih diucapkan kepada seluruh pasukan pencarian termasuklah pihak polis, para wartawan,pihak orang asli dan lain2 yang terpaksa tinggal di dalam hutan …

0 158

Tanggal 10 Ogos 2019, abam sempat merasai hotel bertaraf 2 bintang, namun dekorasi cantik seperti 4 bintang. Tidak dinafikan lagi Extreme Boutique Hotel mempunyai kedudukan yang agak strategik iaitu di tengah2 bandar, berdekatan dengan masjid (600meter). Macam mana nak cari hotel ni ? senang je. Sememangnya berhadapan dengan laluan utama jalan raya & sebelah shell sahaja. …

0 56

Fuh. Penuh pawagan TGV Rawang kali ni beb. No wonder la filem Boboiboy Movie 2 berjaya meraih RM1.18 juta pada tayangan HARI PERTAMA sahaja. Tahniah diucapkan kepada pengarah encik Nizam Abdul Razak kerana berjaya membuat Malaysia sekali lagi berbangga kerana mengeluarkan filem animasi yang tertaraf antarabangsa. Update : Sehinga hari ke lima tayangan boboiboy the …

6 504

Korang dah cuba makan Ayam goreng kfc Green Chili Crunch ? Abam dah cuba sendiri & bagi rating 4/10 sahaja berbanding ayam goreng pedas MCD 3x abam beri 6/10. Jadi buat yang baru nak mencuba, “pedas ke ayam ni”. Korang cuba dulu ayam kfc green chili crunch , kemudian kalau rasa perut boleh tahan, baru …

1 207

Siapa yang teringin tengok movie berunsurkan Thriller, mungkin boleh layan filem MA 2019 ini. Disebabkan semua movie best yang ada sekarang abam dah layan, so redah jugak layan movie MA 2019 ni Penceritaan MA 2019 boleh dikatakan agak slow & bosan. Sepanjang 1 jam 20 minit, anda akan menonton jalan cerita (penceritaan sahaja). Babak bunuh2, …

0 142

Korang perasan tak sekarang terlalu banyak applikasi yang tawarkan harga murah untuk menghinap di hotel. Antaranya ialah apps Booking.com, Agoda, AirBnB & latest ialah apps Oyo Hotel. Abam ni setiap minggu pasti ada sehari check in di hotel (merata tempat) -urusan kerja. Jadi sudah pastinya abam akan cari hotel yang murah & selesa Last month (July), …

1 204

Setiap kali berbual tentang trip ke Thailand, pastinya ramai terbayangkan tempat urut, kan ? Tidak semestinya juga. Di Thailand, mereka juga terkenal dengan pelbagai eco-sistem yang terjaga (natural beauty) , makanan yang unik2 & boleh dikatakan makanan mereka agak murah. Trip #teambloggerbar kali ini, kami sempat meluangkan masa 3 hari 3 malam di Thailand. Boleh …

16 978

Pernah dengar applikasi socar ? (seperti gambar di atas). Umum ramai yang menyangka SOCAR ialah syarikat e-hailing sepert GRAB, MYCAR & lain2. Namun sebenarnya SOCAR ialah sebuah syarikat sewa kereta versi moden. Apa maksud saya katakan versi moden ? Tempah kereta sewa anda hanya menggunakan applikasi SOCAR di handphone anda            …

15 731