Knives Out 2019 – Lakonan James Bond memang kreatif giler


Memang betullah orang kata filem KNIVES OUT ni “mind blowing”. Filem ala-ala detective conan lakonan pelakon utama James Bond iaitu Daniel Craig bersama pelakon Captain America iaitu Chris Evans ini memang menarik. Rata-rata pengkritik filem bagi rating agak tinggi untuk filem Knives Out ini. Rating dari abam ? 8/10 brooo.. Jom layan trailer Knives Out dulu :

REVIEW KNIVES OUT 2019

Daniel Craig memainkan watak sebagai detektif di dalam filem ini, menyiasat kes pembunuhan seorang jutawan. Seorang demi seorang disiasat demi mendapatkan clue siapakah pembunuh sebenar. Rasanya tahun 2019 tak banyak cerita tentang detektif, jadi respect dari abam dekat director Knives Out iaitu Rian Johnson. 

Filem ini dikatakan ‘mind blowing‘ dari @khairulaming di twitter. Selepas baca sinopsis, abam terus book tiket wayang untuk tengok sendiri. Memang 2 jam yang penuh dengan clue-clue yang perlu anda fokus. Apa yang boleh dikongsikan, plot twist memang banyak dan disusun cantik setiap babak menampakkan ia seakan logik.

Watak Chris Evans muncul tak begitu banyak. Cuma kerap keluar waktu 3/4 filem dan ke atas. Boleh dikatakan filem ini tidak terlalu berat, sesuai untuk mereka yang suka berfikir. Jika anda suka filem yang straight forward, abam cadangkan korang layan EJEN ALI (klik SINI untuk review)

Facebook Comments
Previous Jumanji 2019 : The Next Level HAMBAR??
Next Bercuti di Putrade AllSuites di Ipoh

4 Comments

  1. Avatar
    December 11, 2019
    Reply

    Genre macam ni selalunya hubby yang suka tengok. Mesti teruja dia nak menontonnya.

  2. Avatar
    December 12, 2019
    Reply

    jln cerita = menarik.
    barisan pelakon = ohsem.
    tq for sharing. lama x dpt tonton cerita genre gini.
    rinduuuu…

  3. Avatar
    December 12, 2019
    Reply

    Wahh tengok jkn cerita mcm menarik. Filem aksi mmg feveret akk hehe

  4. Avatar
    December 13, 2019
    Reply

    Macam best je ni.. TB suka gak filem macam ni.. banyak penyiasatan dan penyelesaian clue-clue tu yang best.. i likee

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *