Safiey Ilias jalani pembedahan buang payudara kali kedua


Syukur ke hadrat ilahi atas berita baik yang kita dengar hari ini. Safiey Ilias atau nama sebenar Saifuddin Bin Ilias baru sahaja selesai jalani pembedahan buang payudara untuk kali kedua. Beliau menaikmuat post di facebook Safiey Ilias menyatakan pembedahan kali ini adalah demi mak ayahnya.

Mungkin ada netizen yang akan mengatakan ini tektik marketing safiey Ilias lah ni. Mungkin ada produk baru yang dia nak keluarkan. Wallahua’lam.

Saifuddin Bin Ilias masih lagi berehat buat masa ini. Di harapkan semua kembali pulih sihat buat Saifuddin. Sama-sama kita doakan agar Saifuddin Ilias terus istiqamah, taubat nasuha. Kita tidak tahu bagaimana pengakhiran kita. Jangan terus menerus kutuk. Walaupun mungkin ada ujian buat Saifuddin Ilias, terutamanya bila berada di dalam ‘circle’ kawan-kawan yang seangkatan dia.

Mungkin Saifuddin boleh cuba masuk circle kawan-kawan yang lain jika tidak kuat. Ramai lagi usahawan-usawahan lelaki yang berjaya di luar sana. Ataupun nasihat abam, carilah pasangan sehidup semati & terus bernikah. Tapi pastikan yang original yerr ( perempuan).

Saifuddin jika ada nak beri giveaway kereta mahal dekat rumah tu, boleh pm abam. Abam sedia terima dengan seadanya hehe

 

Facebook Comments
Previous Team Dota 2, OG merangkul juara sekali lagi (RM62.8juta wang tunai)
Next My Stupid Boss 2 - Riuh gelak sakan dalam wayang

16 Comments

  1. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Alhamdulillah.. Sebagai saudara seagama, sebaiknya kita berfikiran baik-baik dan mendoakan yang baik-baik. Takut kalau asyik menempelak, terkena ke badan sendiri pula kan. Kalau tak mampu berkata baik, lebih bagus berdiam diri – kurang fitnah dan bercakap yang sia-sia.

    Untuk Safiey, semoga istiqamah… Amin.. 🙂

  2. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Kita doakan yang terbaik buat beliau dan terus istiqamah.
    Moga kita jua diberikan kesempatan olehNya untuk bertaubat dan dipermudahkan semua urusan

  3. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Syukur Alhamdulillah, kita doakan kali ini beliau betul-betul berubah dn kembali kejalan yg betul. Moga beliau pulih seperti sedia kala.

  4. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Alhamdulillah. Semoga terus istiqamah kali ini. Ini merupakan ujian buat dia, atleast dia sedang hadap. Ujian kita akan datang? Kita pon tak pasti lagi. Semoga terus jadi yg baik² sahaja

  5. Avatar
    Faries
    August 27, 2019
    Reply

    Alhamdulillah. Harap si Safiey ni terus istiqomah. Manusia biasalah bro tak pernah lari dari lakukan masalah. Semoga dipermudahkan segala urusan beliau

  6. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Saya berdoa agar Saifuddin Bin Ilias betul-betul berubah. Jadi anak soleh. Patuh pada ajaran Islam.

  7. Avatar
    August 27, 2019
    Reply

    Moga kali ni yang betul dan hakiki kerana nak buat pembedahan dan juga nak pasang balik sangat mudah bagi orang kaya macam beliau tapi nak dapat iman yang kuat dalam hati tu yang susah… Kita mampu mendoakan terbaik lah…

  8. Avatar
    August 28, 2019
    Reply

    Alhamdulillah Apit. Semoga kali ni dia betul² ikhlas buat kerana Allah. Bukan sebab benda lain.

    Siapalah kita untuk mempertikaikan niat seseorang kan. Hanya Allah yang tahu.

    Ni ujian dia di dunia. Doakan yang baik² saje untuknya.

  9. Avatar
    August 28, 2019
    Reply

    alhamdulillah kalau kali ni dia dah betul nekad. tak nak la jadi macam hari tu. berubah kejap kemudian kembali balik.

  10. Avatar
    August 28, 2019
    Reply

    Alhamdulillah akhirnya beliau berubah.. walaupun banyak kali dia buat dan insaf, sekuangnya dia mencuba. Kita kena ikut jejak langkah dia untuk ingat ALLAH SWT dlm apa jua perbuatan

  11. Avatar
    August 28, 2019
    Reply

    Alhamdulillah syukur safiey dah jumpa jalan yang lurus…moga dipermudahkan segalanya. Marsha happy bila Safiey mula berubah ke jalan yang lebih baik. InsyaAllah dipermudahkan semua.

  12. Alhamdulillah. Semoga terus berkekalan istiqamah dengan apa yg berlaku. Sebenarnya bukan kepada dia sahaja, tetapi kepada semua, supaya berubah ke arah yg kebih baik.

  13. Avatar
    August 28, 2019
    Reply

    Alhamdulillah semoga terus diberikan hidayah. harapnya Safiey tak jadikan ini sebagai marketing utk perniagaannya lagi. semoga terus berubah ke jalan yang baik.

  14. Avatar
    August 28, 2019
    Reply

    Alhamdulillah, semoga safiey terus kuat. InsyaAllah ramai sebenarnya yang support dia berubah. Cuma yang tak support tu lagi kuat bersuara, Huhu.

  15. Avatar
    August 29, 2019
    Reply

    Kita doakan yang terbaik untuk dia.. Kalau betul alhamdulillah.. Semoga dia istikomah.. Kalau tak diam jela.. Cuma fikir tak sakit ke buang implan sampai dua kali.. Huhu..

  16. Avatar
    August 29, 2019
    Reply

    doakan yang baik2 untuk beliau..kdg2 kita sendiri pun x tahu di sana nanti kita macam mana…tapi sekurang2nya nak merubah tu ada dah..alhamdulillah

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *