Pandu kereta mewah secara PERCUMA dengan SOCAR


Pernah dengar applikasi socar ? (seperti gambar di atas). Umum ramai yang menyangka SOCAR ialah syarikat e-hailing sepert GRAB, MYCAR & lain2. Namun sebenarnya SOCAR ialah sebuah syarikat sewa kereta versi moden. Apa maksud saya katakan versi moden ?

  • Tempah kereta sewa anda hanya menggunakan applikasi SOCAR di handphone anda                      – Download applikasi SOCAR di android TEKAN SINI                                               
  • Download applikasi SOCAR di applestore TEKAN SINI  

Setelah download applikasi SOCAR, anda perlu register/sign up new user. Ini step penting supaya anda tidak terlepas PERCUMA 4 jam untuk first booking. Tidak ada hidden charge disini. Abam pun pengguna SOCAR yang tegar hehe. Minyak kereta pun #SOCARMALAYSIA tanggung. 4 jam free (80km minyak ditanggung)

Jadi setelah isikan nama, email anda. Masukkan CODE PROMO SOCAR (referal code) = MPP5K3

Setelah isi borang tersebut, anda di minta untuk verified lesen anda. Ini bertujuan untuk memastikan anda memandu dalam keadaan berlesen. Jangan risau untuk berikan butiran yang diminta, setakat ini sudah lebih 500ribu pengguna berdaftar di applikasi SOCAR Malaysia

Setelah selesai anda register, akaun pun sudah ‘verified’ (selalu 1-2jam verified) , anda sudah boleh mula menempah kenderaan yang anda minat cuba. Petua yang saya selalu kongsikan kepada rakan-rakan, first booking ini disebabkan PERCUMA, anda terus booking kereta paling mahal. hehe. Booking pula cukup-cukup 4 jam. Lebih dari itu anda kena cas ikut masa anda pilih

Anda letakkan #referalcodeSOCAR = MPP5K3 , anda akan terima PROMO 4 JAM PERCUMA untuk first booking & tambahan 2 JAM PERCUMA untuk second booking. Jadi manfaatkanlah ‘benda percuma’ ini sebaik mungkin. Baiklah saya tunjuk cara untuk booking kereta sewa menggunakan applikasi SOCAR di bawah

 

Akan keluar homepage di applikasi SOCAR anda seperti ini. Anda pilih tempat yang mana ada kereta SOCAR. Dalam gambar di atas, anda akan dapat lihat nombor 1 , disitu akan ada sebuah kereta. Jika ada tulis nombor 2, disitu ada dua buah kereta. Di setiap tempat , akan ada kereta yang berbeza.

Jika anda di Shah Alam, mungkin anda boleh cuba Honda CRV di Menara U Shah Alam. Booking awal kerana dikhuatiri ditempah oleh orang lain, kerana selalunya kerana mahal-mahal ini ‘limited edition’. Jadi buat yang teringin mencuba kereta mahal seperti BMW (petaling jaya), Mini Cooper di bahagian KL.

Selepas tetapkan masa tempahan (first letak terus 4 jam, rugi sebab 4 jam sememangnya FREE), pilih kereta yang anda minat.

Saya tunjuk contoh untuk pilih kereta Honda CRV, total untuk 4 jam adalah RM106.00. Jangan risau, tekan button “promotion” socar itu , pilih friend referal promo. Kemudian anda tengok total price = RM0. Tekan booking. Pada button promotion ada dua promo ye, lagi satu itu anda dapat 2 jam percuma. Itu anda guna untuk next booking. Tidak boleh masukkan serentak.

Jadi, apa step seterusnya setelah menempah ? 

Setelah tiba masa tempahan anda, elok pergi awal 10 minit kerana anda akan diminta tangkap gambar kereta sebelum gunakan. Upload 4-5 gambar yang diminta . Anda boleh start guna kereta 10 minit lebih awal, terus tekan unlock. Masuk kereta & start enjin gunakan push button. Anda boleh tonton video di bawah bagaimana sistem ini berfungsi. Seakan jarvis beb. Guna handphone sahaja untuk kawal. Menarik !!!

Jelas kan setakat ni ? Jadi selesai gunakan kereta, pulangkan di tempat asal atau berdekatan. Tuliskan dibahagian komen untuk memudahkan orang lain mencari kereta ini. Mudahkan urusan orang lain, urusan kita dimudahkan.

 

Selamat mencuba. Kongsikan kepada rakan-rakan benefit ini, jangan simpan sorang.hehe. Sementara SOCAR tidak tukar peraturan ini, takut juga ubah syarat sebab ramai yang ambil benefit ini secara PERCUMA sahaja. Anda ada soalan , komen saja di bawah, abam cuba bantu ..

 

Facebook Comments
Previous Filem Anna 2019 menarik perhatian
Next Percutian ke Hat Yai, Thailand yang awesome

15 Comments

  1. Avatar
    July 29, 2019
    Reply

    Wow boleh drive kereta mewah secara free ke? Best jugak kalau macam ni. Tapi risau jugak nak drive kereta mewah, kot2 la malang tak berbau kan. Mana tau terlanggar tiang ke apa ke, heheh. Kalau kereta sendiri okay lagi.

  2. Avatar
    jessie
    July 29, 2019
    Reply

    ewah, nak free service. nanti saya cuba semua step yang you share untuk book. nampak tak susah ya. Jimatkan masa pulak tuh. thanks for sharing

  3. Avatar
    July 29, 2019
    Reply

    now hv chance to drive luxury car by renting it.. great service from socar malaysia.. first time heard of this brand.. but gonna try it out..

  4. Avatar
    July 29, 2019
    Reply

    kalau yg dtg tanpa kenderaan, wajib ada apps ni.
    mudah nak bergerak dgn kereta sewa.
    kereta nyer selesa & mahal2 plak tu kan.s eronok lah…

  5. Avatar
    July 29, 2019
    Reply

    Terbaiklah…thanks untuk info..boleh di cuba bila dah ada kat Sabah. Saingan buat Grab dan Mycar dalam pasaran e-healing di negara kita. Patutlah Socar ni buat promosi habis-habisan dekat google ads (tapi aku dah block dah semua jenis iklan socar coz semak)

  6. menarik! selalu jugak nampak socar ni, ingat ke sama macam e-hailing yang lain, rupanya sangat berbeza dan sangat moden! nak gunalah lepas ni. haha 🙂 terima kasih share ya

  7. Ia menjadi saingan yang hebat kepada Grab Car. Memang tidak terkenal di utara lagi. Jika ia masuk belah utara maka.. paham2 lah. persaingan antara Grab Car lebih sengit lagi hehe

  8. Avatar
    July 29, 2019
    Reply

    Pernah nampak kete SoCar ni kqt parking Mall. Ada pelbagai jenis kete. Ketw mewah pun ada. Sesekali nak rasa have have, travel jauh holiday ke ok gak guna servis ni kannnn? Pandu sendiri pi memana, senang dan lebih santai.

  9. Avatar
    July 30, 2019
    Reply

    Belum pernah cuba lag Socar ni, tapi pernah le tengok depa parking di area rumah sis. Ingat satu hari nak cuba jugak lah gunakan perkhidmatan ni, mana tahu nanti kalau keta dok meragam so dah tahu cara2 nak gunakan Socar

  10. Avatar
    July 30, 2019
    Reply

    wah lain mcm ni… hebat… ini dah kira canggih dan senang sgt dh, x yah dh susah2 cari sekali driver.. sewa sndiri drive sndiri… gi je mana nk gi. tmbh2 kalau cuti.. awesome

  11. Avatar
    July 30, 2019
    Reply

    pernah apply sebelum ni..memang best juga pakai kita socar..murah pun murah..nak booking dan pakai hanya guna phone je..hehee..

  12. Avatar
    July 30, 2019
    Reply

    Wah menarik ni. Nanti nak tryla kereta yg kat shah akam ti. Selalu dgr socar tapi x pernah guna. Dah tahu servis ni blhla cuba

  13. Avatar
    July 30, 2019
    Reply

    pernah nampak tapi belum pernah cuba …dah baca ni baru tahu cara nak guna ..terima kasih sebab info

  14. Avatar
    August 1, 2019
    Reply

    Wow.. Atleast dapatlah juga merasa utk pandu kereta2 mewah kan.. Bagus btul socar ni.. Dapat rent car mewah utk jangka masa tertentu…teringin juga nk drive kete2 mewah yg tak pernah cuba lagi

  15. […] Pandu kereta mewah secara PERCUMA dengan SOCAR […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *