Korang mesti dah cuba air viral yang ada honeycomb + cornflakes + ice-cream + honey bubble tu kan? Yang kena beratur panjang tu. Baru-baru ini abam terbaca posting kawan bloggers @afzalsukasuki , terkesan dengan ayat dia suka benar dengan air viral dari TeaTime ni. Katanya wajib cuba kalau minat minuman berkonsepkan madu ni. Abam memang …

0 748

Abam ni sejenis malas keluar makan luar melainkan ada makanan baru yang ramai cadangkan suruh cuba sebab sedap atau viral. Jadinya, abam terus ajak family cuba makan di The Chicken Rice Shop (TCRS) IOI Putrajaya. Dahulunya tiap kali masuk shopping mall untuk tengok wayang, mesti abam cari restoran yang hidangkan nasi ayam, dan pilhan paling …

2 627

Sebagai salah seorang peminat motosikal berkuasa tinggi, abam salah seorang yang teruja melihat konvoi motosikal Harley Davidson mula melangkah masuk ke Kg Jkin Resort ini. Seramai 36 orang rider (solo ride) sertai konvoi kali ini daripada Terengganu termasuklah 5 rider daripada kelantan. Tujuan konvoi kali ini sempena “Tributes to Frontliners” , dirasmikan oleh YB Tuan …

1 1.4k

Entry kali ini, abam nak kongsikan tempat makan menarik di Sungai Besar serta masakan tradisi orang kampung di Parit 2, Sungai Haji Dorani – Sungai Besar. Korang patut baca juga PART 1, di mana abam kongsikan aktiviti kampung yang patut korang cuba dan ‘enjoy’ bila bersama keluarga dan kawan-kawan2. Menarik beb , tengok gambar je …

6 1.3k

Jom kita jelajahi dan pelajari sendiri tentang tradisi yang terdapat di Malaysia ini. Tradisi yang dimaksudkan termasuklah masakan tradisi,permainan tradisi, dan budaya mereka sendiri. Terdapat banyak keunikan yang abam rasa, kita patut tunjukkan kepada anak-anak generasi kini, supaya mereka tidak lupa asal usul mereka. Pada 11-14 September 2020, kami turun ke Kampung Parit 2, Sungai …

5 1.9k

Bila sebut tentang donut, mesti kita terbayangkan banyak brands yang ada dipasaran sekarang, termasuklah BIG APPLE . Banyak sangat lambakan jenama sekarang, dan rasa berlainan setiap syarikat. Alang-alang Big Apple umumkan telah keluarkan resipi baru hasil penyelidikan 2 tahun mereka, abam terus dapatkan satu set untuk cuba sendiri. HUNKY CHUNK ONO OREO SUNNY SIDE UP …

3 743

Dahulunya kita dikejutkan dengan berita nama franchise Mcd di Bukit Bintang yang ditukarkan kepada Mekdi. Kini sempena bulan kemerdekaan, dan juga menjelang tahun ke 38 Mcdonalds Malaysia telah bertapak di negara kita, mereka akan menukar nama dari MCD kepada MEKDI di 16 cawangan terpilih satu Malaysia. Sehingga ke hari ini, Mcdonalds Malaysia telah mempunyai 300 …

3 1.4k

Siapa saja mesti cukup teruja untuk bergurukan mereka yang berjaya kan? Apatah lagi dibimbing secara personal untuk terokai diri, supaya melangkah keluar meningkat ke satu tahap yang lain. Program Mentor “WANITA CUKUP BERANI” kali ini mencari 3 orang yang bertuah untuk belajar secara direct ilmu asas perniagaan, ilmu masakan, ilmu keyakinan diri dan lain-lain lagi. …

6 746

Pengalaman yang PERTAMA KALI abam cuba sepanjang kerjaya abam check in hotel satu Malaysia ni haha. Makan secara PERCUMA (buffet untuk semua sesi – breakfast, lunch, hi-tea, dan dinner) . Belum sempat nak rasa lapar, dah kena makan lagi hehe Buat makluman, kami sekeluarga memang gemar travel dan check in hotel. Ini caranya kami ingin …

6 2k

SAH! Selangor Golf Classic 2020 akan berlangsung selama tiga hari bermula 28 September 2020 sehingga 30 September 2020. Melalui sidang media yang diadakan di Kota Permai Golf & Country Club pada 13 Ogos 2020 baru-baru ini, menyatakan bahawa kali ini akan disertai lebih dari 100 peserta “amatur” dari seluruh negara. Kami berbangga Tourism Selangor sekali …

6 1.3k